XTC

XTC er et engelsk alternativ rock band dannet i 1976 og opløst i 2005.

Historie

De to stiftende medlemmer af gruppen, Andy Partridge, guitar og vokal, og Colin Moulding, bas og vokal, begyndte at spille sammen i 1972, og siden 1973 sammen med Terry Chambers på trommer, føder grupper som The Helium Kidz og Star Park . Deres store påvirkninger spænder fra glam rock-New York Dolls til The Beatles.

I 1976 slutter han dem Barry Andrews, på tastaturer, og bandet helt sikkert tager navnet "XTC" udtalen af ​​ordet "exstacy", på italiensk "ecstasy". I en tid med blomstrende punk bevægelse, XTC tilbyde det i en blanding af funk, punk, ska og reggae.

I 1977 bandet underskrevet en kontrakt med Virgin Records. I sommeren samme år indspillede EP 3D - EP, tæt fulgt af den første LP, Hvid Music, der modtager gode anmeldelser og kommer ind i rækkefølgen af ​​de øverste tredive skiver britiske, trods det fælles Frihedsgudinden blev censureret af BBC for Hans referencer "obskønt" af den berømte amerikanske symbol.

Efter deres andet album, Go2, Andrews forladt gruppen for at danne Shriekback og derefter arbejde med League of Gentlemen Robert Fripp, og i 1979 blev erstattet af Dave Gregory på guitar og keyboards. Med ankomsten af ​​Gregory, XTC får deres første indrejse i hitlisterne med Livet begynder ved Hop.

Tabet af tastaturer af Andrews, hvis lyd hidtil havde præget musikken, XTC fører til at lyde mere konventionelle. Den resulterende skive, Trommer og ledninger, indeholder den første store hit i gruppen, at lægge planer for Nigel.

I 1980 de udgiver Sortehavet, som er taget fra de enkelte generaler og Majors og Sgt. Rock, baseret på en karakter af en amerikansk tegneserie og afspejler lidenskab Partridge i emnet.

Et andet stykke i den liga er Senses Working Overtime, taget fra dobbeltalbum næste Inglese Settlement, der toppede som nummer 10.

Den udmattende tour de force af koncerter på grund af en gradvis afslag fra Partridge i kontakt med offentligheden, og på højden af ​​deres popularitet og midt i en koncert, Partridge forlader scenen i Paris den 18. marts 1982. På grund af angrebene Panik Partridge, De europæiske datoer blev aflyst, og kun efter en koncert i San Diego i USA, besluttede Partridge ikke at udføre igen i offentligheden. Fra da af XTC bliver en gruppe fra studiet, med nogle undtagelse for nogle tv-shows og radio forestillinger.

Årene i studiet

Under optagelse mummer, i 1983, Chambers forladt gruppen, skuffet over ikke at kunne at spille live, og emigrerede til Australien. Gruppen har besluttet ikke at erstatte Chambers med en anden trommeslager, men for at sikre et samarbejde med en række gæster, herunder Peter Phipps, Prairie Prince af rørene, Dave Mattacks af Fairport Convention, Pat Mastelotto af King Crimson og Mr. Mister, Chuck Sabo, og bror til Dave Gregory, Ian.

Det næste album, The Big Express fra 1984, med sin rå lyd overraskende er pladeselskabet, at offentligheden, og den afslører disken indtil da solgt mindre af deres historie.

I 1986 gruppen gik til USA for at optage i studierne af musiker og producer Todd Rundgren disk Skylarking. På trods af den store forventninger på grund all'inedita koblede, måder fortsætter Rundgren uvelkommen til bandet gøre faser optage ekstremt anspændt og vanskelig. Skylarking viser ikke desto mindre en kommerciel succes for gruppen takket være den succes med at indsamle amerikanske universiteter, også på grund af den kontroversielle sang Kære Gud, udgivet først som B side af det indre Grass. Renter Kære Gud gør genoptryk disken med inddragelse af sangen i stedet for Mermaid smilede og den nye version er at sælge, i USA alene, 250.000 eksemplarer.

Den næste appelsiner & amp; Citroner, produceret af Paul Fox, blev deres største hit, drevet af individuelle borgmester Fjollehans og Konge for en dag.

Det skræver de år, XTC offentliggøre album og singler under forskellige pseudonymer, såsom "The Dukes of Stratosphear", "Johnny og hans Japes Jesticles", "De tre vise mænd", og "Terry og Lovemen".

Det næste album fra 1992, Nonsuch ser dem arbejde med producer Gus Dudgeon og berømt trommeslager Dave Mattacks. Dens eneste Balladen om Peter Pumpkinhead blev deres største hit siden Senses Working Overtime. På trods af succesen med albummet, bandet begyndte en juridisk tvist med pladeselskabet Virgin ser dem gå i strejke fra 1992 til 1998, når de endelig opsige kontrakten, der binder dem til de store selskaber. I disse år ikke offentliggøre nyt materiale, mens Virgin udgivet to samlinger, Upsy Daisy Sortiment: den sødeste Hits, der er designet til det amerikanske marked, og Fossil Fuel: The XTC Singles 1977-1992, for de europæiske og japanske markeder.

Årene uafhængige

Efter at have forladt Virgin, Partridge og Moulding Events inkluderer et lydstudie personale, kaldet "The Shed", og grundlagde deres eget mærke, ideen Records, som han begyndte at optage for projektet Apple Venus, hvor Dave Gregory, efter tyve års hæderlig tjeneste, forlod gruppen.

Den akustiske album og orkester Apple Venus bind 1 blev udgivet i 1999, fulgte et år senere af den anden "elektriske" Wasp Star.

Endelig eneejere af sangene i de to sidste albums de overlevende medlemmer af gruppen, Partridge og Moulding, begynder en række operationer rekord mindste tvivlsom. Før de offentliggør demo-versioner af Apple Venus bind 1 og Apple Venus bind 2 med titlen Homespun: Apple Venus Volume One Hjem Demoer og Homegrown, derefter karaoke versionen Instruvenus først og derefter Waspstrumental. Efter indsamle Apple Venus bind 1, Apple Venus bind 2, Vadmel og Homegrown i en boks kaldet Apple Box, med nye covers og to nye sange: Spiral, skrevet af Partridge og sige det, ved støbning. For nylig er der en anden limited edition bokssæt med titlen Apple Vinyls hvor de samme spor er genudgivet i tretten 45s, hver med sin dækning.

Mellem 2002 og 2006 Partridge offentligheden på hans label, Ape House, et sæt af otte cd med titlen Fuzzy bremselarver, hvor alt passer endnu ikke var blevet offentliggjort: demoer, unreleased, og omfattede radio jingle.

Det er i slutningen af ​​2006 de oplysninger, ifølge hvilken støbning ikke har mere interesse i at gøre musik, og at uden ham Partridge agter ikke at forfølge projektet XTC, som taler til fortiden.

I et radiointerview i december 2008, Støbning opstået for at bekræfte sin manglende interesse for musik. Han betroede også, at bruddet på XTC delvist var forårsaget af finansielle uenigheder, men at forbindelserne med Partridge ikke har stoppet.

Træning

Nuværende lineup

  • Andy Partridge - guitar og vokal
  • Colin Moulding - bas og vokal

Ex komponenter

  • Dave Gregory - guitar og keyboard
  • Terry Chambers - trommer
  • Barry Andrews - tastaturer og vokal

Diskografi

Album studie

  • 1978 - Hvid Music
  • 1978 - Go2
  • 1979 - Trommer og ledninger
  • 1980 - Sortehavet
  • 1982 - Inglese Settlement
  • 1983 - mummer
  • 1984 - The Big Express
  • 1986 - Skylarking
  • 1989 - Oranges & amp; Citroner
  • 1992 - Nonsuch
  • 1999 - Apple Venus bind 1
  • 2000 - Wasp stjerne

Samlede, instrumentale, demoer og live

  • 1982 - Waxworks: Nogle Singler 1977-1982
  • 1982 - Bivoks: Nogle B-Sider 1977-1982
  • 1987 - Compact XTC
  • 1990 - eksplodere Together: The Dub Forsøg 78-80
  • 1990 - Rag & amp; Bone Buffet: Sjælden Cuts & amp; Madrester
  • 1992 - BBC Radio 1 Live-in Concert
  • 1994 - Trommer og Wireless: BBC Radio Sessions 77-89
  • 1996 - Fossil Brændstof: Den XTC singler 1977-1992
  • 1997 - Upsy Daisy Sortiment: Den sødeste Hits
  • 1998 - Transistor Blast: De bedste af BBC Sessions
  • 1999 - Homespun: Apple Venus Volume One Hjem Demos
  • 2001 - Homegrown
  • 2002 - Coat of Many Skabe
  • 2002 - Instruvenus
  • 2002 - Waspstrumental
  • 2005 - Apple Box

Singler og EPer

  • Science Friction
  • Frihedsgudinden
  • Dette er Pop?
  • Modtager du mig?
  • Livet begynder ved Hop
  • Making Plans for Nigel
  • Ti Feet Tall
  • Vent til din båd går ned
  • Generaler og Majors
  • Towers of London
  • Tag denne Town
  • Sgt. Rock
  • Kærlighed ved første blik
  • Respektable Street
  • Live & amp; Mere EP
  • 5 Senses EP
  • Senses Working Overtime
  • Ball og kæde
  • Ingen Thugs i vores hus
  • Store brand
  • Wonderland
  • Kærlighed på en farmboy løn
  • Alt hvad du smukke piger
  • Denne verden
  • Wake Up
  • Græs
  • The Meeting Place
  • Kære Gud
  • Borgmesteren i Fjollehans
  • Konge for en dag
  • Den kærlige
  • Den Skuffet
  • Balladen om Peter Pumpkinhead
  • Indpakket i Grå
  • Påske Teater
  • Jeg ville gerne, at
  • Jeg er den mand, der myrdede Kærlighed
  • Hvor kom Ordinary People Go?

Albums som The Dukes af Stratosphear

  • 1985-1925 O'Clock
  • 1987 - Psonic Psunspot
  • 1987 - Chips fra Chocolate Fireball - en antologi
Forrige artikel Xoanon
Næste artikel Xavante

Relaterede artikler