Xenuromys barbatus

Xenuromys barbatus er den eneste art af slægten Xenuromys, endemiske til Ny Guinea.

Beskrivelse

Rodent store, med længden af ​​hovedet og kroppen mellem 275 og 340 mm, længden halen mellem 220 og 284 mm, længden af ​​foden mellem 58 og 66 mm, længden af ​​ørerne mellem 25 og 36 mm og en vægt op til 1,1 kg.
Kraniet har en komplet kranium, talerstolen er lang og solid og tympaniske bulla stærkt reduceret. Retterne er store zygomatic og vender fremad
De er kendetegnet ved følgende dental formel:

Jeg :; C :; Pm :; M:

Pelsen er kort og sprød. Farven på ryggen varierer fra grå til rødlig brune, de nedre dele er gullige. Ørerne er små, hårløs og brun-grålig. De knurhår er meget lange. Hvide poter og dækket med et par omstrejfende hår. Halen er kortere end hoved og krop, har den terminale halv hvide og 7-8 ringe af flager af rektangulær form pr centimeter.

Etymologi

Den generiske betegnelse stammer fra en kombination af det græske ord ξένος, udenlandske, og ligesom Uromys, med klar henvisning til den tidligere position denne art. Den specifikke sigt i stedet kommer fra det latinske barbatus, skæggede.

Biologi

Behavior

Det er en terrestriske arter bundet til den stenede områder. Når truet flygter træer. Han bor sammen med andre store muridi. De indfødte bruger sine tænder til at ætse værktøjer.

Supply

Den lever af frø, frugt og bløde insekter.

Udbredelse og levesteder

Denne art er endemisk i Ny Guinea.

Han bor i klippefyldte områder inden bredbladet stedsegrønne skove på op til 1.600 m over havets overflade.

Bevaringsstatus

IUCN rødliste, betragtes som det brede område og trods bliver jaget som føde af den lokale befolkning, ranking X.barbatus som truede minimum arter.

Forrige artikel XIV århundrede
Næste artikel XLV Henry Reuss-Gera