Xanthomixis cinereiceps

Den bulbul krone grå) er en fugl af familien Bernieridae, endemisk til Madagaskar.

Beskrivelse

Det er en lille spurvefugle, med fjerdragt af gulgrøn på ryggen og på de nederste dele, der er kendetegnet ved en ring af grå. Den næb er tynd, pink med en sort spids. Benene er grålig.

Biologi

Det er en insektædende fugl der fodrer både på jorden i træer, der ofte danner blandede flokke med andre arter.

Efter parring, som normalt finder sted i november, lægger hunnen op til tre æg i en rede-formet kop, lavet med mos, tørt græs og palmer fibre, som ligger på grene, på 1-2 m over jorden . Pleje af unger er udført af begge forældre og nogle gange af unge eksemplarer af tidligere kuld.

Udbredelse og levesteder

Arten er udbredt i det østlige Madagaskar.

Dens typiske habitat er regnskoven i stor højde, mellem 1.400 I 1.800 m over havets overflade.

Bevarelse

IUCN rødliste klassificering Xanthomixis cinereiceps som arter ved siden af ​​truslen om udryddelse.

En del af sit sortiment falder inden beskyttede områder såsom National Park i Marojejy, den Andasibe-Mantadia National Park, National Park og National Park i Ranomafana Andohahela.

Forrige artikel Xanthichthys Ringens
Næste artikel X10

Relaterede artikler