Rhinopithecus

Rhinopithecus Milne Edwards, 1872 er en slags gamle verden aber tilhører familien Cercopithecidae, udbredt i Asien.

Beskrivelse

Disse aber, også kendt som irettesættelse-næse aber, skylder deres fælles navn til den korte stump af næsen, der står på deres runde ansigt, med næsebor arrangeret fremad. De har en lang pels relativt farverig, især på skuldrene og ryg. Deres længde varierer mellem 51 og 83 cm, hvortil kommer en hale mellem 55 og 97 cm.

Biologi

De irettesættelse-næse aber bebor bjergskove til en højde på 4000m vinteren de flytter til de mere afsondret lavere højder. De bruger det meste af deres liv i træerne. De bor sammen i meget store grupper på op til 600 medlemmer, opdele i mindre grupper i perioder med fødevaremangel som vinter. Grupperne omfatter mange flere mænd end kvinder. De har en stærk territorial instinkt og forsvare deres territorium primært ved udstedelse af høje råb. De har et stort vokal repertoire, som undertiden kan vise sig selv, mens andre gange de udsender opkald alle sammen og danner en slags kor.

Supply

Den kost af disse dyr består hovedsageligt af nåletræ nåle, bambusskud, frugter og blade. Multicamerato en mave hjælper dig fordøje maden bedre.

Reproduktion

Trangen til at parre sig, før slående hunnen. Med udseendet det kommer i kontakt med den mandlige og derefter løber væk for en kort afstand, udsætter hans kønsdele. Hvis den mandlige viser interesse, når han den kvindelige og hjælpere. Efter en drægtighedsperiode på 200 dage, det føder kun én lille i det sene forår eller først på sommeren. Unge bliver fuldt modne mellem 5 og 7 år. Zoologer ved meget lidt om varigheden af ​​deres liv.

Distribution

De irettesættelse-næse aber som lever i Asien og deres sortiment strækker sig fra det sydlige Kina til de nordlige områder i Vietnam og Myanmar mod nord-øst.

Taksonomi

De irettesættelse-næse aber gerne, at, inden de blev anerkendt som en genre i sin egen ret, blev grupperet sammen med arter af slægten Pygathrix, som de er i virkeligheden nært beslægtede.

Slægten omfatter fem arter:

  • Tonkin irettesættelse-næse abe - rinopiteco Tonkin
  • Sort irettesættelse-næse abe - rinopiteco brun
  • Grå irettesættelse-næse abe - rinopiteco fra hvid pels
  • Golden irettesættelse-næse abe - rinopiteco gyldne
  • Rhinopithecus strykeri - rinopiteco Stryker
Forrige artikel Ærkebispedømmet Koupéla
Næste artikel Raimondo Tominz