Leo Kottke

Leo Kottke er komponist, musiker og amerikansk guitarist.

Biografi

Hans fars job, et hospital administrator, bringer familie Kottke til løbende og talrige ture til forskellige dele af USA. Den første tilgang til musik af den unge Leo er gennem private lektioner i violin og trombone, indtil omkring 11 år, modtager "chok" af guitar og dens polyfoniske muligheder.

Oplev traditionel musik, bluegrass og hillbilly i den periode, hvor familien bor i Virginia, og blues, i midten af ​​tresserne, gennem arbejdet i legendariske musikere som Mississippi John Hurt og Skip James.

Efter sin militærtjeneste, som efterlod ham alvorligt nedsat hørelse på grund af skydeøvelser, Leo indskrevet på universitetet i staten Minnesota, og samtidig begynder at optræde i små spillesteder.

Han indspillede sit første album, Cirkel 'Round The Sun, i 1968, den lidet kendte etiket Oblivion. Albummet, også undertiden benævnt 12-string blues, er re-indspillet et par måneder senere af den lige så lille Symposium.

Den virkelige succes kommer når, opfordrede af en ven, besluttede han at sende et demobånd til "profet" af såkaldte amerikanske primitive guitar, John Fahey, der tager ham til Takoma Records. 6 & amp; 12 String Guitar blev udgivet i 1969. Siden da navnet Leo Kottke pålægges i Olympus af virtuoser på instrumentet. Offentlige album regelmæssigt, passerer i 1971 til Capitol mærket, og i 1976 den første amerikanske kunstner til at underskrive en kontrakt med engelske Chrysalis.

I 1983 sin karriere lidt et tilbageslag: den forbitrede og uortodokse guitar teknik indbragte ham en alvorlig tendonitis, og som vil tvinge ham til at genoverveje tilgang til instrumentet, idet lektioner i klassisk guitar og kommer til en mindre anstrengende. Samtidig er det vælger en anden ændring af pladeselskab, landing på den lille private Music.

Siden 1986 fylder optagelserne og koncerter, realisere stadig fremragende værker som Store store dreng. I den seneste produktion vi konstatere den store Klon, hvilket markerede begyndelsen på et spændende samarbejde med Phish bassist Mike Gordon, en kombination som mange mindede den historiske tandem af Jorma Kaukonen og Jack Casady.

Stilen

De stilistiske gæld til John Fahey er indlysende, men Kottke formår at være meget personlig. Det adskiller sig fra masteren til en større indvirkning og effekt af lyd, med en kraftig angreb og med en næsten percussive.

Det jonglerer med lige stor succes med 6 og 12-string og trækker på alle de klassiske repertoire af den amerikanske primitive guitarspil: flaskehalsen, åbne tunings, forslagene fra de harmoniske og klanglige effekter støj dele. Alle enheder, der informerer den stil af senere generationer af fingerpickers som Michael Hedges eller Messina Peppino D'Agostino. Faktisk kan du overveje rekord produktion af Leo Kottke som bro mellem landdistrikterne amerikanske musiktradition, studerede og dissekeret af John Fahey, nogle nye tilfælde og orienteret i retning af New Age musik.

En af de funktioner, som de fleste slår øjet er evnen af ​​det geniale i Athen til at beskæftige sig med samme lethed Bach fortolkninger og fortolkninger af klassikere fingerspil, den amerikanske folk-rock, pop udlandet.

Diske i de senere år, dels på grund af problemerne med senebetændelse, er stilen blevet mere lyrisk og mindre akrobatiske, samtidig med at den genkendelige stempel, der er hans varemærke.

Da han beskæftiger sig med sang, Kottke udfører en baryton flot og legesyg, lidt 'rå, men umiskendelig. Han kalder det, med sin typiske humor over toppen, ligesom gæs prutter på en fugtig dag.

Samarbejde og dæksel

Kottke har spillet, blandt andet med John Fahey, Chet Atkins, Lyle Lovett, Margo Timmins af Cowboy Junkies, Mike Gordon af Phish, Rickie Lee Jones, Emmylou Harris, Albert Lee.

Han indspillede sange af Tom T. Hall, Johnny Cash, Carla Bley, Fleetwood Mac, The Byrds, Jorma Kaukonen, Kris Kristofferson, Randall Hylton, Pete Seeger, Procol Harum og andre.

Diskografi

I studiet

  • 1968 12-String Blues
  • 1969 6- og 12-strenget guitar
  • 1970 Circle Round The Sun
  • 1971 Mudlark
  • 1972 Greenhouse
  • 1974 Drømme og alt det der
  • 1974 Ice Water
  • 1974 Leo Kottke, John Fahey & amp; Peter Lang
  • 1975 Skrå Pine
  • 1976 Leo Kottke
  • 1978 Burnt Lips
  • 1979 Balance
  • 1981 Guitar Music
  • 1983 Time Step
  • 1983 Frivillig Target
  • 1986 En Shout Mod Noon
  • 1988 hilsen fra Chuck Pink
  • 1989 Min fars ansigt
  • 1990 Det er, hvad
  • 1991 Great Big Boy
  • 1991 Peculiaroso
  • 1997 stod i mine sko
  • 1999 En Guitar Ingen vokal
  • 2002 Klon
  • 2004 Prøv Og stoppe mig
  • 2005 Sixty Six Steps

Levende

  • 1973 Mine fødder er Smiling
  • 1980 Live In Europe
  • 1995 Levende