Butthole Surfers

Den Butthole Surfers er et amerikansk alternativ rock band, grundlagt af Gibby Haynes og Paul Leary i San Antonio, Texas, i 1982; snart vil de slutte sig til dem senere Kong Coffey og Teresa Taylor.

Historie

Uddannelsen har sin oprindelse i 1977 fra mødet i college mellem Gibby Haynes, søn af skuespilleren Jerry Haynes og Paul Leary. Kun i 1982 blev dannet den første gruppe kaldet Askebæger Baby Heads, så Nine Foot Worm Gør hjem Mad og endelig tilfældigt i den nuværende. En announcer forvirret navnet på en sang ved navn gruppen. Den første koncert var den 4. juli på Whisky a Go Go i Hollywood.

Uddannelsen blev afsluttet med trommeslager kong Coffey og Theresa "Nervøs" Taylor og underskrevet til Jello Biafra s Alternative Tentacles gør sin debut i 1983 med EP af samme navn offentliggjort som Brown grund til at leve. Det omdømme gruppen voksede takket være originaliteten af ​​koncerterne, hvor de gjorde kraftig brug af stroboskoplys, filmforevisninger og nøgne dansere, elementer, der placerer dem i mainstream shock rock, bliver en kult fænomen. Der var en indledende udstødelse over for dem for provokerende navn, der ikke var udtalt i radioen eller i aviserne skrev. Dokument af denne periode er den anden EP af bandet, Levende PCPPEP. Overført til touch and go Records med hvem de løsladt, hvad mange anser deres største mesterværk, psykiske ... Magtesløs ... en anden mands Sac, med sange som Concubine eller Lady Sniff Butthole Surfer eller historiske. Albummet er inspireret af psykedelia Captain Beefheart fra syrerock, men har også en stærk præg af støj og industriel rock.

Efter en tredje EP bandet udgav deres andet album Rembrandt Pussyhorse 1986 i uddannelse fem, efter ankomsten af ​​bassisten Jeff Pinkus. I dette papir, lyden er mere stumpt siden starten og så tæt på en klassisk neo-psykedelia.

Den tredje album, Locust Abort Tekniker, mere poleret med hensyn til produktion, er et koncept album, en parodi på heavy metal.

Den næste Hairway til Steven fra 1988 titel parodi på Stairway to Heaven med Led Zeppelin, ikke tilføje meget til deres stil.

Gruppen i slutningen af ​​årtiet tager en pause. Parallelle projekter er født musikere: Pinkus og Haynes publicere på vegne Jackofficers album for Rough Trade Digital Dump, påvirket af dans beats; Pinkus alene offentlige Cheatos til Touch & amp; Go; Leary er ude for Rough Trade Historien om hunde, mens kong Coffey giver liv til Drain.

Kun i 1991 gruppen mødes til udgivelse Piouhgd. I 1993 forlader Uafhængig Worm Saloon produceret af John Paul Jones fra Led Zeppelin. De næste tre albums: Electriclarryland af 1996, efter Astronaut Weird revolution i 1999 og 2001.

Officielt eksisterer bandet stadig, men i mere end et årti er ikke offentliggjort nye værker og deres præstationer er i stigende grad sporadiske formationer omarbejdet.

Stil

Musik og forestillinger

Deres musik indeholder mange elementer, fra hardcore punk til psykedelisk rock til industri-, med påvirkninger fra performancekunst. Der er spor med stærke elementer hård rock og støjrock. For optagelser af sangene gør udstrakt brug af tape loops, lyd graduering. Desuden nogle sange har lyrics tynd, eller hvor betydning er underdimensioneret i forhold til melodien; stadig andre dele af teksten har sunget med en rap stil blødgjort. Endelig, selv lejlighedsvis, er der sange sangskriver stil, romantiske ballader og hyldest til andre kunstnere. I uddannelse er der generelt to trommeslagere.

Temaer

Ofte album eller video af deres sange er kendetegnet ved humor mellem surrealistisk, det paradoksale og sindssyge; afspejler et behov for parodi og provokere.

Den Butthole Surfers er et stærkt alternativ gruppe end de fleste af den konventionelle klippe: pyt uden for mange skrupler af hver konvention og sociale etik, på grund af tomhed, som vildledende v'intravedono, til Skamme det onde i livet er forbundet med eksistensen civile bersagliandolo med ironi kaustisk og respektløs, desperate for en "modgift" til den borgerlige middelmådighed.

Nysgerrighed

  • Den italienske koncern Marlene Kuntz tager en del af sit navn fra titlen på et stykke indhold Butthole Surfers Locust Abort teknikere. Titlen Sangen var en forkert udtale af "cunts".
  • Red Hot Chili Peppers citere Butthole Surfers i sidste strofe af Deep Kick i albummet One Hot Minute og Flea lavet en gæsteoptræden i deres videoklip Hvem var i mit værelse i aftes.
  • Eddie Vedder dukkede ved den første koncert af Pearl Jam t-shirt med et Butthole Surfers.

Træning

Nuværende

  • Gibson Gibby Haynes - vokal, guitar, sax
  • Paul Leary Walthall - guitar, vokal
  • Kong Coffey - Batteri
  • Jeff Pinkus - lav

Tidligere medlemmer

  • Teresa Nervosa - Batteri
  • Nathan Calhoun - bas
  • Kytha Gernatt - Batteri
  • Mark Kramer - lav
  • Terence Smart - lav
  • Bill Jolly - lav
  • Quinn Matthews - lav
  • Scott Matthews - Batteri
  • Andrew Mullin - lav
  • Scott Stevens - lav

Diskografi

Album

  • 1984 - Psychic ... Magtesløs ... En anden mands Sac
  • 1986 - Rembrandt Pussyhorse
  • 1987 - Locust Abort Tekniker
  • 1988 - Hairway til Steven
  • 1988 - Double Live-
  • 1990 - piouhgd
  • 1993 - Uafhængig Worm Saloon
  • 1996 - Electriclarryland
  • 1998 - Efter Astronaut
  • 2001 - Weird Revolution

Samlinger

  • 1995 - The Hole sandhed ... og intet Butt
  • 2002 - Klumpe-Dumpe LSD

EP

  • 1983 - Butthole Surfers
  • 1984 - Levende PCPPEP
  • 1985 - Cream Corn fra Socket af Davis
  • 1989 - Widowermaker!
  • 1990 - Den drejelire Man

Derudover er der utallige bootlegs og leve med udgivne sange i albummet, sjældne udgaver af sange udgivet, og alternative versioner.

Forrige artikel Benzthiazid
Næste artikel Boiga dendrophila