Bobby Troup

Robert W. "Bobby" Troup Jr. var en skuespiller, pianist og sangskriver, berømt for at komponere sangen Route 66 og for at deltage i tv-serien Emergency !.

Biografi

Født i Pennsylvania, han studerede økonomi, før der iværksættes, i begyndelsen af ​​40'erne, sin karriere som musiker. En af hans første succeser, at Daddy blev indspillet af Sammy Kaye, The Andrews Sisters og Frank Sinatra med Connie Haines.

I 1942 giftede han sig for første gang med Cynthia Hare. I 1946 Nat King Cole bliver ramt med en sang skrevet af Troup, eller Route 66, den sang er genfortolket i de følgende år også ved Rolling Stone, Chuck Berry og Depeche Mode.

I 1954 skilt han sin første kone, med hvem han havde to børn, og i December 1959 giftede han sig med Julie London, med hvilken det vil være forbundet med døden.

I 1955 producerer han endnu et hit med titlen Cry Me a River. I samme år vises han på TV viser musikalske stole. I løbet af de 50 poster for forskellige mærker, herunder RCA Records og samarbejdet med mange jazzmusikere på Vestkysten. Også i 50'erne, som skuespiller, han har deltaget i flere film som The Five Pennies, Den høje pris på kærlighed Rhythm og ondt.

Han skrev også sangen The Girl Can not Help It i filmen af ​​samme navn. I 1969 samarbejdede han med Tommy Leonetti for My City of Sydney. I 1970 medvirkede hun i M.A.S.H.

I perioden 1972-1979 spiller Dr. Joe Tidligt i tv-serien Emergency !, recitere over 120 episoder.

Han døde i februar 1999 i Los Angeles.

Diskografi

  • 1955 Bobby Troup
  • 1955 Bobby Troup Sings Johnny Mercer
  • 1955 Den karakteristiske stil af Bobby Troup
  • 1955 Bobby Troup og hans Trio
  • 1955 Følelse af Jazz
  • 1956 Do Re Mi
  • 1957 Bobby Gynger Tenderly
  • 1957 Sings Johnny Mercer
  • I 1957 i klasse Beyond Compare
  • 1958 Stjerner af Jazz
  • 1958 Her er til My Lady
  • 1958 Bobby Troup og Hans Jazz All-Stars
  • 1959 Cool

Andre projekter

Andre projekter

  • Commons
  • Commons har billeder eller andre filer på Bobby Troup
Forrige artikel Bardino Nuovo
Næste artikel Basilica di San Vincenzo