Bluebill

16-02-2018 Aja Gruner B
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Bluebill Swainson 1837 er en slags spurvefugle fugle af familien Estrildidae.

Det videnskabelige navn er en sammentrækning af det græske ord σπέρμα og φαγω, der betyder "Æderen af ​​frø," med henvisning til kost af disse fugle granivora.

Taksonomi

De er som regel tilskrives de tre arter, der er kendt af den almindelige betegnelse for kollektiv næb blå:

  • Bluebill haematina Vieillot 1807 - næb vestlige Bluebird
  • Bluebill poliogenys Ogilvie Grant 1907 - næb blå Grant
  • Bluebill ruficapilla Shelley, 1888 - næb rød hoved

Som en del af familien af ​​finker, næbbet blå synes meget tæt på at pirenesti, som de danner en clade.

Beskrivelse

Dimensioner

Generelt måler 13-15 cm i længden, disse dimensioner, der gør næbbet blå blandt astrilder af større dimensioner.

Udseende

Det er solide udseende fugle, der er udstyret med store øjne og en stærk og robust konisk næb: overordnet, kan udseendet af disse fugle huske på, at den asiatiske munie, som de endnu ikke nært beslægtede.
Farvning er normalt mørkt i de ventrale områder, mens ansigtet, brystet og maven har røde farve i varierende forhold afhængigt af arten: generelt har hunner udvidet rødfarvning mindre end mænd. I alle arter er der en klar ring omkring øjnene og næb er blålig, en egenskab, der har fortjent det fælles navn for disse fugle.

Biologi

Det er dagen fugle, som kan ses det meste alene eller i par: de er meget genert, og de har tendens til at tilbringe det meste af dagen i tæt vegetation, i søgen efter mad.

Supply

Næbbet blå er hovedsagelig frøædende fugle, som takket være den stærke næb er i stand til at bryde skallerne fra frøene af flere arter af planter. De spiser også bær, frugt og små insekter.

Reproduktion

Gengivelse af disse fugle blev set sjældent, men det har en tendens til at svare til forskelle uden den typiske mønster af finker, hvor begge køn er partnere i opbygningen af ​​reden, udklækning og yngelpleje.

Udbredelse og levesteder

De forskellige arter af beaked blå er koncentreret i ækvatoriale Afrika, men det kan findes i en temmelig bred fordeling område, som omfatter de fleste af Afrika syd for Sahara fra Senegal til Sudan og syd til munden Congo-floden og de nordlige kyster af søen Tanganyika .

Den foretrukne levested af disse fugle er tilstedeværelsen af ​​en regnskov med tæt underskov: de kan ses lejlighedsvis i de græsklædte lysninger på kanten af ​​skoven.

Forrige artikel Bog Haggaj
Næste artikel Barcis