Black Mountain

Black Mountain er en canadisk gruppe af psykedelisk rock dannet i 2004 i Vancouver, British Columbia. Bandets medlemmer er Stephen MCBEAN, Amber Webber, Matt Camirand, Jeremy Schmidt og Joshua Wells.

Bandet blev genoptaget, med et kig på denne, de psykedeliske og eksperimenterende bands som Pink Floyd eller The Velvet Underground, de hårde blues-halvfjerdserne, der husker bands som Led Zeppelin og Black Sabbath, kombineret med en mørk og hypnotisk trit med ekkoer folkemusik og stoner rock.

Historie

Født fra asken af ​​en tidligere band, Jerk med en Bond, som omfattede Stephen MCBEAN og Joshua Wells gruppe bliver til en reel kollektiv kaldet Black Mountain hær, som også fremmer parallel side-projekt af gruppen. Inden offentliggørelsen af ​​det kollektive er det første album med Pink Mountaintops, shoegaze projekt af MCBEAN hvis gruppen er udforsket i nogle af hans mere eksperimenterende side, og også vil samarbejde mange af de samme musikere i Black Mountain.

Debut af gruppen finder sted et par måneder senere med EP Druganaut. Men debutalbummet af samme navn, at gruppen får meget gode anmeldelser af kritikerne takket være den dygtige blanding af hård rock og psychedelia. Kørsel sang på albummet er dont Run Vore Hjerter Rundt.

Efter det andet kapitel af Pink Mountaintops, hendes andet album, i fremtiden, der strækker området ved at tilføje nogle elementer af progressiv rock og folkemusik. Albummet er meget godt evalueret af kritikere nok til at nå finalen i Polaris Music Prize i 2008 og modtage en nominering for "Best Alternative Album" ved Juno Awards i 2009.

Deres tredje album, Wilderness Heart 2010, registreret mellem Seattle og Los Angeles går i retning af større forståelse for amerikansk folkemusik lyd er altid ved deres klassiske lyd af psykedelisk hårdt matrix.

I 2012 forfatterne af soundtracket til filmen Year Zero i de nye stykker, der er berørt, og hvor de oplever nye lyd-løsninger.

Træning

  • Stephen MCBEAN - vokal, guitar
  • Amber Webber - stemme
  • Matt Camirand - lav
  • Jeremy Schmidt - Mellotron, orgel
  • Joshua Wells - Batteri

Diskografi

Album

  • 2005 - Black Mountain
  • 2008 - I fremtiden
  • 2010 - Wilderness Heart

Soundtracks

  • 2012 - År Nul

EP

  • 2004 - Stille vejr Singler Series - split album med Destroyer
  • 2004 - Druganaut
  • 2006 - Stormy Høj
  • 2008 - Bastards of Light
  • 2008 - Lucy Brown
  • 2011 - Rollercoaster b / w In The Drones

Enkelt

  • 2004 - Druganaut
  • 2010 - Den Hair Song
  • 2010 - Old Fangs
  • 2011 - Rollercoaster

Anerkendelser

Albummet i fremtiden, er en finalist på Polaris Music Prize og blev nomineret til "Best Alternative Album" ved Juno Awards i 2009.

Forrige artikel Bjcem
Næste artikel Bonnie og Clyde