Billy Eckstine

Billy Eckstine, "Mr. B.", født William Clarence Eckstein, var en jazz sangerinde.

Biografi

Han blev berømt som sanger og leder af et stort orkester i midten af ​​1940'erne, Eckstine, en afrikansk amerikansk tyske farfar, som havde skiftet navn fra Eckstein havde også en stor indflydelse på moderne jazz, især om bebop, idet der tages Hans orkestre mange af de vigtigste eksponenter for denne musikalske stil, der i disse år blev der kun udtrykker et par små cafeer neviorchesi, hvor han ville risikere at lukke ned. Og jazz sang, så der er en jazz sanger, der ikke har indrømmet at have haft Eckstine i en slags "beacon", fra Nat King Cole og hans bror Freddy, Joe Williams og Johnny Hartman, Earl Coleman Al Hibbler, Arthur Prysock osv indtil i dag. Ikke kun den historiske jazz, Grammy Awards, skriver Cary Ginell i sin "Mr.B: The Music og liv Billy Eckstine.", Udgivet i slutningen af ​​2013, hvilket - aviser i hånden - under en koncert i Las Vegas i anden halvdel "af halvtredserne, Elvis Presley nuværende 'Billy Eckstine, hans æresgæst, med disse ord:» Her er sanger, der inspirerede mig. "

Efter trascoso årene 1939-1943 med orkestret af Earl Hines, Eckstine, som også spillede guitar, trompet og trombone stempel, debuterede ingen held på fifty-vejen, i New York som "Billy X. Stine" , trionfandovi derefter et par år senere med hans navn som leder af et orkester under sin eksistens, tælles blandt sine medlemmer aristokrati af moderne jazz herunder:

  • Saxofoner: Gene Ammons, Dexter Gordon, Sonny Stitt, Lucky Thompson, Charlie Parker, Wardell Gray, Budd Johnson, Leo Parker
  • Trompeter: Dizzy Gillespie, Howard Mc Ghee, Miles Davis, Kenny Dorham, Fats Navarro
  • Batteri: Art Blakey
  • Klaver: Richard Ellington, Joe Malakias, Linton Gardner, Red Garland
  • Vare: Lena Horne, Sarah Vaughan, Ann Baker, Earl Coleman

I de følgende år instruerede han Eckstine en oktet og arbejdede derefter som solist, og blev en populær sanger af ballader. Hans kraftfulde baryton stemme gjorde ham til en af ​​de første afrikansk-amerikanske sangere for succes med det offentlige traditionelle musik går let. Compose blues "Jelly, Jelly," blev en klassiker, og indspillede "Stormy Monday Blues", 1947), et stykke af rhythm and blues, som blev et hit, og kom ind i toppen af ​​hitlisterne i 1942.

I 1947 Biilly Eckstine er den første sorte til at underskrive en kontrakt med en større etiket, MGM, instrueret af George Leonard "Lennie" Hayton, en jøde amerikansk musiker, gift med Lena Horne, som ikke kun er en ven af ​​Eckstine, men det var Han udførte med sit band bebop.

Mellem 1948 og 1953 til gengæld Down Beat, Metronome stjerne Billboard og placere den på førstepladsen i de smager af offentligheden og kritikere. Ja, for Down Beat er i første omgang for fem år af Philae i 1948 også vundet de ranking arrangører. I Hollywood, fik han stjernen nummer 6638 Hollywood Blvd. i December 1951 - er den eneste afrikansk-amerikanske magasin "Jet" til at bringe den tilbage: den "maskine" kønsdiskriminerende og racistisk var i fuld aktion mod ham - det uddeles af Eckstine MGM at have solgt i det pågældende år så mange som 10 millioner poster relateret til et dusin titler, herunder fire sange, der blev lanceret i begyndelsen af ​​trediverne, som den første italiensk-amerikanske sanger: Russ Colombo, der begik selvmord i hans tidlige trediverne.

I 1949 den prestigefyldte jazz magasin "Metronome" præsenteret en rangordning - vælgere, læsere - hvis resultat blev kommenteret med overraskelse med "Time" magasin den 20. juni samme år: "Store overraskelse: Billy Eckstine blev valgt 'The den mest populære mandlige sanger af hele tiden 'foran Bing Crosby. ".

Det meste af hans succes skyldes fortolkningen af ​​ballader såsom "Jeg undskylder", "Alt hvad jeg har er dit," Blue Moon, "Caravan", "Prisoner of Love", "" Du Gå til My Head "," Huset til salg, "" Det Old Black Magic ", samt en sang skrevet af ham selv og blev, i tresserne, en arbejdshest af John Coltrane:" Jeg ønsker at tage om dig. "Hans seneste succes var" Passing Strangers ", sunget i duet med Sarah Vaughan i 1957.

Eckstine gav meget opmærksomhed på hendes billede og var en initiativtager til mode og tendenser, opfandt han en krave for skjorter, der dannede et B på uafgjort knyttede på Windsor i tillæg til æstetik, kraven var fleksibel og tilladt halsen af ​​Mr. B udvide når trompeten lød uden at knappe hans krave. Den "Mr. B. Collar" blev en mode element blandt mange hipster i fyrrerne og halvtredserne.

I sin selvbiografi, Miles Davis husker Eckstine som en person af karakter, meget stærk og konstant omgivet af smukke kvinder. Men ovenstående siger, at ved at lytte til orkestret, besluttede han at hellige sig jazz: "De spillede 'ting' - skriver Davis - aldrig hørt før, der gjorde du danser indvolde" ...

Eckstine han ikke indspillet mange albums: som sagt Quincy Jones, "Billy, hvis han havde været hvid, ville himlen være grænsen." Mr.B faktum var en stor forkæmper for menneskerettigheder og borgerlige rettigheder for sorte i Amerika stærkt racistiske og kønsdiskriminerende. Dette er også grunden til, at han aldrig havde plads på tv, undtagen som lejlighedsvis gæst store dirigenter, i film og på Broadway. Så meget, at fra tresserne Billy Eckstine vil tilbringe størstedelen af ​​deres professionelle tid i Las Vegas og vellykket turné i Amerika, Europa og Japan.

Han formåede stadig at indspille med store amerikanske orkestre og med de bedste arrangører i pop og endda jazz: Count Basie, Woody Herman, Quincy Jones, Billy May. Med hans ven Duke Ellington, der på tidspunktet for BEOrchestra nogle gange er der optrådte til at planlægge, ikke vil påvirke aldrig selv en disk, på den anden side, de vil turnere sammen i Stillehavet og koncerter med kirkemusik. Og altid med store selskaber: MGM, kviksølv, Emercy, Roulette Jazz Records, og Motown, Stax ...

I de ti år ved årsskiftet af tresserne / halvfjerdserne, Eckstine binder til Motown og Stax - label rent "farvede" og ofte vil arbejde med enkeltpersoner og grupper mere eller mindre Emerging, såsom Four Tops og Isaac Hines og Steve wonde .

Hans sidste album blev indspillet "Billy Eckstine synger med Benny Carter", 1986, under ledelse af pianisten Bobby Tucker: Cd'en indeholder også to duetter Mr.B med Helen Merrill, medproducent af albummet: det følgende år Det vil være en del af kvintetten af ​​kandidater til Grammy, mens Carter vil modtage Lifetime Achievement Award. Bemærk alt for nysgerrig på denne rekord Eckstine vil tegne sig for første gang i sin halvtreds-årige karriere, der også spor har desværre også at synge i fællesskab, såsom "Summertime", "My Funny Valentine", "Over the Rainbow", "The døde blade "... men den sidste cd til at komme ud på markedet, i 1988, var" Jeg er en sanger ", indspillet fire år tidligere i 1984. Igen CD'en indeholder firsts end" historie "af Mr.B, herunder" Skyggen af ​​dit smil. " Dette er et album med ballader arrangeret og instrueret af Angelo DiPippo det ser endda harmonika spiller Toots Thielemans.

Blandt de sidste store optrædener Eckstine bemærker vi fødselsdagsfest hundrededel fødselsdag Irving Berlin i Carnegie Hall i New York. Med ham er Frank Sinatra og Joe Williams, Bob Hope Tony Bennett, Ray Charles og Rosemary Clooney, folkemusik sanger Willi Nelson og opera sanger Marilyn Horne, violinisten Isaac Stern og journalisten Walter Cronkite. En anden stor begivenhed for ikke at gå glip af, eller kunne aldrig glip af: den hyldest til Sarah Vaughn til et år efter dødsfaldet af sangeren imidlertid opdagede han og lanceret.

Han døde i 1993 af et hjerteanfald efter at have allerede lidt en tidligere, på grund af forsvinden Sarah Vaughn, hvor det blev opdaget, ven og mentor: Under en koncert afholdt på Apollo i 1985, så Vaughn Han præsenterede: »Mine herrer, min ven, min far, min blod ... Billy Eckstine." Det bemærkes, at 1989-1993 Mr.B i de fire år tabt over Guddommelige Sarah, fire gode venner og tidligere orkester: Miles Davis, Dexter Gordon, Art Blakey og Dizzy Gillespie. Eckstine forlod syv børn, herunder seks musikere. Blandt dem, sangeren Gina og producer og Grammy Award for albummet af Herby Hancock. Endelig den førstefødte Og for tyve år i toppen af ​​Emercy.

Delvis diskografi

  • Earl Hines & amp; His Orchestra, med vokal af Billy Eckstine 1942
  • Billy Eckstine Orchestra 1945
  • Mister B And The Band - The Savoy Sessions
  • Alt hvad jeg har, er Yours / The Best Of ... 1950
  • Metronome All Stars 1954
  • Billy Eckstine-Sarah Vaughn Irving Berlin Songbook 1957
  • Billys Bedste 1958
  • Billy Eckstine fantasi 1958
  • No Cover Ingen Minimum 1960
  • Billy Eckstine & amp; Count Basie Inc 1960
  • En gang mere med Feeling 1960
  • Hos Basin Street East i 1961
  • Nu synger i 12 store film 1962
  • Do not Worry 'Bout Me 1962
  • Motown Years 1966
  • Stormy / mærke den varme 1971
  • Senior Soul / Hvis hun gik ind i mit liv 1972
  • Alt hvad jeg har, er Yours: Best Of ... 1985
  • Billy Eckstine Sings Med Benny Carter i 1986
  • I Am en Singer 1987
  • Verve Jazz Masters 22 1994
  • The Swinging Mr. B 1995
  • The Magnificent Mr. B 1996
  • Mr. B & amp; Den Bebop Band 1996
  • Mr. B 1998
  • At Old Black Magic 1999
  • Cocktail Hour 2001
  • Cool Mr. B 2001
  • Komplet Savoy Recordings 2001
  • Den legendariske Big Band 2002
  • Nu synger i 12 store film 2002
  • Love Songs 2004
  • Jukebox Hits 1943-1953 2009
Forrige artikel Baltic League 2009-2010
Næste artikel Bagnolo Piemonte