Bill Bottrell

Bill Bottrell er en pladeproducer, musiker og lydtekniker USA. Hans arbejde, der i årenes løb har produceret så mange som 11 Grammy Awards og hans produktioner har solgt mere end 36 millioner eksemplarer.

Biografi

Halvfjerdserne og succes

Den professionelle debut Bill Bottrell i musikindustrien skyldes 1974, hvor, i begyndelsen af ​​tyverne, der bruges som "Sound Engineering" fra Californien Recording Studio i Hollywood. I 1978 til at falde sammen med overførslen af ​​sin Soundcastle Studios i Silverlake, kender den britiske singer-songwriter Jeff Lynne, der ansætter ham som en lydmand for sit projekt ELO.
I løbet af firserne, han påtog, mellem USA og Europa, at en succesfuld freelance karriere, der førte ham samarbejder med internationalt anerkendte kunstnere som The Jacksons, ELO, Madonna, George Harrison, Tom Petty og Starship.
Højdepunktet af succes vil dog takket være Michael Jackson. Med "King of Pop", vil Bottrell arbejde dobbelt: den første indspilning af albummet "Bad", den anden for registrering af LP "Dangerous", hvor ikke kun vil fremstå som en lydmand, men også som producer og medforfatter af sangen sort eller hvid.

Halvfemserne og kursændring

Efter næsten et årti med højt niveau produktioner, Bottrell viste sig skeptisk over for, at industrien rekord baseret på såkaldt "Mega-Forretning", kritiserer de musikalske produktioner multimillion meget populære i firserne. Stærk af disse legitimationsoplysninger i begyndelsen af ​​90'erne besluttede han at gå på pension i Pasadena bygge en luksus lydstudie, den "Toad Hall", der tillod ham at bevæge sig i total frihed eksperimentere med nye produktioner baseret på eksklusive økonomiske strategier og innovative metoder til gennemførelse. Et typisk eksempel på dette er tirsdag Night Music Club, en "kollektiv" i Los Angeles, der ville mødes hver tirsdag aften til at skrive sange, drikke en øl og udveksling af ideer. Bestående af flere sangskrivere og kunstnere, herunder David Ricketts, Brian McLeod, Kevin Gilbert og tidligere backup sanger Sheryl Crow, arbejdsgruppen førte til oprettelsen af ​​den enslydende album, måske en af ​​de bedste albums i musikscenen af ​​de tidlige halvfemserne kvindelige .
De mere end 8.000.000 solgte eksemplarer således bekræftet indsigt af Bottrell men angreb og kontroverser fra pladeindustrien bragt til den endelige opløsning af gruppen.
Bill besluttede derefter at overføre sit atelier igen, denne gang i at realisere et sted langt mere rolige og næsten isoleret fra resten af ​​verden, Caspar, omkring 160 kilometer nord for San Francisco. Forladt i et stykke tid "rekord produktion, Bottrell startet en ny karriere som musiker med sin gruppe opfinde" Stokemen "en måde at spille meget" cabaret-stil "stadig præget af cutting-edge lyder. Hans tilbagevenden i kredsløbet Mainstream er dateret 1998 under produktionen af ​​albummet "I Am Shelby Lynne."

Igangværende

Bill Bottrell succes fortsætter sit arbejde som producer. Blandt hans seneste produktioner omfatter Detours album med amerikanske sangerinde Sheryl Crow.

Fortrolighed

I begyndelsen af ​​halvfjerdserne kender Elizabeth Jordan, som han giftede sig i 1974 og med hvem han havde tre børn: Adrianne, Laura og William. Sidstnævnte mister sit liv, i en alder af otte, i en tragisk ulykke i 1998. Denne begivenhed har dybt præget livet af fabrikanten og synes at have bidraget til opløsningen af ​​hans ægteskab.


Diskografi

  • 2008 - Sheryl Crow: "Detours"
  • 2007 - Ben Jelen: "Ex-Sensitive"
  • 2006 - Van Hunt: "On The Jungle Floor"
  • 2006 - Toby Lightman:
  • 2005 - Rosanne Cash: "Black Caddilac"
  • 2005 - Sierra Swan: "Sierra Swan"
  • 2005 - Annie Stela "Annie Stela"
  • 2004 - Five For Fighting: "Kampen for alt"
  • 2004 - Benji Hughes: "Benji Hughes"
  • 2004 - Liam Titcomb: "Liam Titcomb"
  • 2003 - Luan Parle: "gratis"
  • 2002 - Kim Richey: "Rise"
  • 2002 - Den Stokemen: "Class of Dude"
  • 2000 - Rusted Root: "Velkommen til min part"
  • 2000 - Elton John: "Sange fra Vestkysten"
  • 2000 - Alisha s Attic: "The House Vi byggede"
  • 2000 - Tom Petty og Heartbreakers: "Surrender"
  • 1999 - Shelby Lynne: "I Am Shelby Lynne"
  • 1997 - Tex Beaumont: "Restless Heart"
  • 1996 - Sheryl Crow: "Sheryl Crow"
  • 1995 - Linda Perry: »I Flight"
  • 1994 - Rusted Root: "Da jeg vågnede"
  • 1993 - Sheryl Crow: "Tirsdag nat Music Club"
  • 1992 - David Baerwald: "Triage"
  • 1991 - Wire Tog: "Ingen Soul Ingen Strain"
  • 1991 - Michael Jacksons "Dangerous"
  • 1990 - Michael Jacksons "Earth Song"
  • 1990 - Madonna: "Sandhed eller Dare"
  • 1990 - Toy Matinee: "Toy Matinee"
  • 1990 - Madonna: "Dick Tracy"
  • 1990 - Tom Petty: "Full Moon Fever"
  • 1989 - Michael Jackson: "Speed ​​Demon"
  • 1988 - Traveling Wilburys "Traveling Wilburys VOL.1"
  • 1987 - Thomas Dolby: "Aliens Ate My Buick"
  • Liste mangler nogle albummet "Diverse Artist"
Forrige artikel Bryan Forbes
Næste artikel Berber Spring