Basilica of Maxentius

Basilikaen Maxentius eller mere korrekt, af Konstantin, er den nyeste og største civile basilika den monumentale centrum af Rom, som ligger på den gamle bakke af Velia, som engang forbandt Palatine med Esquiline. Ikke en del af Forum Romanum selv, men det var i umiddelbar nærhed af det.

Historie

I gamle kilder kirken huskes som Basilica Nova, eller Basilica Constantini eller konstantinske Basilica.

Basilikaen blev oprindeligt bygget af Maxentius i begyndelsen af ​​fjerde århundrede og blev afsluttet og modificeret af Konstantin I i nærheden af ​​Temple of Peace, sandsynligvis allerede forladt, og templet Venus og Rom, hvis rekonstruktion var en del af interventionerne massenziani. Dens funktion var primært at være vært retssagerne vedrørende den urbane præfekt.

Både udgravningerne, er planen for Forma Urbis Severiana severiana har vist her opstår, når et stort kompleks utilitaristisk æra af Domitian, symmetrisk modsætning til en lignende en, der stod på den anden side af den hellige Way summa. En del af denne ældre bygning var besat af Horrea piperiana, lagre af peber og krydderier.

Basilikaen blev tabt snart det korrekte navn, og de kolossale rester blev kendt under navnet Templum Urbis. Kun i begyndelsen af ​​det nittende århundrede blev igen identificeret som Antonio Nibby, der argumenterede om det et opvarmet argument med Carlo Fea.

Løbene i kampen for Rom-OL i 1960 blev afholdt på basilikaen Maxentius.

Beskrivelse

Opførelsen arrangement med den gigantiske bygning, som stadig i dag kun nordsiden, havde en skib bredere og højere. Skibet åbnet, i stedet for de traditionelle gangene, adskilt fra den centrale gennem rækker af søjler, tre nicher på hver side, er dækket af en tønde hvælving med ottekantet kassetteloft stadig synlige i den overlevende. Værelserne blev forbundet af små buede åbninger.

Skibet var dækket af tre enorme hvælvinger opus caementicium, ca 35 m høj, at hvilede på den tværgående skillevægge, der adskilte den side værelser og marmorsøjler Proconnesian høje 14,5 m, hvert sæt mod deres opsigelse. Søjlerne har alle forsvundet: den eneste, der stadig er bevaret i det syttende århundrede blev lavet af pave Paul V placeret på pladsen Santa Maria Maggiore i 1613, hvor han stadig er. De holdt op en marmor entablature, hvoraf der findes rester af blokkene delvist indsat i murværket. Størrelsen og konstruktion system i de indvendige rum er fuldt ud forenelig med de af de store haller badene, som var faktisk også kaldet "kirker". Det mest lysende eksempel er hallen af ​​Diokletians Bade, som derefter blev transformeret i basilikaen Santa Maria degli Angeli.

På den korte side mod vest, i spidsen af ​​kirkeskibet åbnede apsis Forud to kolonner. Apsis blev placeret en kolossal statue, bygget acrolith del marmor og en del træ og forgyldt bronze, 12 m høj. Statuen oprindeligt afbildet den samme Maxentius og blev senere omarbejdet med de træk af Konstantin I. Nogle overlevende marmor dele blev opdaget i 1487, og som nu i gården af ​​slottet af de Konservative på Capitol Hill. Hovedet alene måler 2,60 m og 2 m foden.

Apsis vestlige kontrast den oprindelige indgangen til bygningen, på den korte øst, indledes med en trappe. Indgangen gav adgang til en cross-korridor åben på kirkeskibet af fem buede åbninger. Indgangen til en af ​​de korte sider, overfor apsis åbne den modsatte ende, det er en bestemmelse, der blev typisk for de tidlige kristne basilikaer.

Den originale senere undergik nogle ændringer, herunder åbningen af ​​en anden indgang på sydsiden, langs den hellige Way, opdaget i det nittende århundrede udgravninger. Denne anden post bestod af en veranda med trommer tetrastyle porfyr, der er adgang til en trappe, der er bygget til at overvinde højdeforskellen mellem gaden og Velia.

Den centrale niche af den nordlige side, overfor den nye indgang blev beriget samtidig en anden apsis i bunden, måske også til formål at overvinde strukturelle problemer, som er omfattet af en semi-dome og væggene smykket med nicher til statuer af hosting to ordrer. Nicherne blev indrammet af nicher består af små søjler hviler på en hylde rager ud fra væggen. På bagsiden af ​​et podium blev bygget i murværk for at huse de Tribunal dommere.

Denne intervention, normalt tilskrives færdiggørelsen af ​​Konstantin, er i stedet sandsynligvis blive behandlet senere, som ser ud til at bevise det højeste niveau af grundlaget for det nye apsis.

Bygningen var også udstyret med en række vertikale forbindelser: inde i murværket nordvestlige hjørne blev indsat en vindeltrappe, der i dag er fem trin; anden skulle være i den modsatte sydøstlige hjørne.

Andre billeder

Forrige artikel Bardino Majorero
Næste artikel Bizzarrini