Badeværelse Firenze By

Bath by Firenze ligger i Via Sant'Agostino 8, i strækningen mellem Piazza Santo Spirito og Via Maffia. Et par meter forude, vejen forbinder med Via dei Serragli, direktør hovedvej Oltrarno. Det er et kompleks af offentlige bade foretaget begyndelsen af ​​det tyvende århundrede, og stadig med samme tilsigtede anvendelse, i det mindste for en del af komplekset.

Historie

Opførelsen af ​​en "bad i det kommunale District of Oltrarno" godkendt med bord resolutioner den 4. juni og 8. september 1908. Ved første projekt - til en enkelt etage, perfekt symmetrisk i sammensætning med et stort centralt organ lidt mere avanceret og to fløje - blev efterfulgt af en anden projekt løsning, som gav en yderligere udvidet krop af bygningen på bagsiden af ​​højrefløjen for boliger kedlen, og en mere kompakt ansigt behandling, med færre partitioner og åbninger og med en større vægt på design indrejse. I dette andet projekt blev han efterfulgt af en tredje og endelige udformning, som fastholdt symmetrien i facaden, mens anlægget udvides på bagsiden af ​​højrefløjen er beregnet til badeværelser for kvinder.

Erkendelsen, planlagt langs Via Sant'Agostino, nødvendiggjort ekspropriering af nogle bygninger, der grænser op en allerede eksisterende kommunale ejendomme, placeres i direkte kommunikation med de kommunale skoler Via Maffia; nedrivning af disse bygninger, der ejes af de Capuchins, sejlere, Orlandi og Fagnoni blev godkendt September 12, 1909 og overdraget, ligesom opførelsen af ​​den nye badeværelse, Folkets Cooperative Muratori, Medhjælpere og gravere. De nedrivninger blev afsluttet i December 1909 og den 30. juni 1911 nye bygning er afsluttet, testet af Ing. Giovanni Bellincioni i september samme år.

De samlede udgifter til opførelse, planlagt til £. 29.499,42, steg op til £. 31,585.87 hvoraf £ 1,374.75 Populære andelsselskab, firmaet Bernieri Gino 816,77 £, £ 270,06 til Fratelli Laugh, £ 179,90 til Selskabet for elektriske apparater og forsyninger, virksomheden £ 123,97 Giuseppe Cardini og £ 28,820.42 til selskabet Koerting indså, at opvarmning og ventilation.

Mellem 1982 og 1983 på grund af den betydelige højde af værelserne, har der været en komplet interiør renovering af den bygning, der førte til oprettelsen af ​​en helt ny første sal og den endelige adskillelse af højrefløjen, som også blev totalt ombygget til brug af en kombination af offentlig hjælp.

Arkitektur

Bygningen, der har stadig ikke været genstand for undersøgelse og kritisk vurdering, er beliggende i det folkerige kvarter af Helligånden; Konstruktionen blev derefter indsat problemfrit ind i den tykke stof i det historiske kvarter, der støder op til religiøse bygninger og boliger, og tæt forbundet med livet i selve kvarteret: ud over de normale åbningstider dagligt, det offentlige toilet er i virkeligheden åben under aftenarrangementer i Piazza Santo Spirito at tillade brugen af ​​toiletter.

Blot en etage, den kommunale Bathhouse lover på Via Sant'Agostino med en facade i stedet udviklet i længden, mærket i midten af ​​en stor buegang indgangen rektangulære og perfekt symmetriske i størrelse og i behandlingen af ​​de to fløje.

I det lange team af overfor vejen, er de kvalifikationer og anstand af bygningen overdraget til mange og massive sten indsatser, der udgør den høje plint base, de tunge vinduesrammer, den entablature og loftet krone af fornix indgang. Rustik kvadersten placeres lodret også styrke kanterne af indgangen, markere grænserne for konstruktion og opdele hver af de to fløje i to forskellige områder indramning af spejle af facadesten.

Samlet set facaden afslører en sen udbrydergruppe filial, især forstærket i udformningen af ​​den centrale bue, der vises flankeret af to full-rørige krøllede parenteser i toppen af ​​pilastre støtter strækning af entablature, - i hvis frise en kartouche bærer inskriptionen Badeværelse kommunale - og endelig kronet af en kvist, hvis sider udvide metopes sætte mo 'hovedstæder på toppen af ​​hylderne selv.

Lukket med en smedejernsport, buegang fører til en lille firkantet atrium, en slags rum-membran mellem ude og inde, hvis vægge strækker sig til sten bands indramning af spejle og gips på bagvæggen modelleres i et robust indramning hoveddøren, indledes med en kort trappe lige marmor og toppede Orris.

Med undtagelse af rammen træ og glas hoveddøren, indvendig intet tilbage af den oprindelige bygning: genopbygningsarbejdet i årene mellem 1982 og 1983 førte til en fuldstændig omfordeling af lokalerne, forsvinden af ​​alle finish originale og blændende indvendige vinduer i facaden.

Den ekstra højde af lokalerne, har det tilladt oprettelsen af ​​en første sal, forbundet af en intern trappe med tre flyvninger hælder på væggen i forhallen.

I stueetagen område af venstre, oprindeligt beregnet til badeværelser for mænd, var i den første del er tilpasset toiletterne mens Værelset i bunden er for personalet og en dør vindue med udsigt over baghave er ikke stort. På første sal, landing ankomst marmortrappe slipper de to fløje, den rigtige for mænd og venstre for kvinder, der hver er opdelt i brusekabiner og badeværelser placeret på hver side af midtergangen.

Højrefløjen, oprindeligt beregnet til badeværelser for kvinder og også er tilgængelig fra salen, blev endelig skilt og har desuden gennemgået en komplet makeover inde; er i øjeblikket besat af Broderskabet Militær som bruger som input døren allerede åben tjeneste på samme gade som St. Augustine.

Baghaven, indkørsel til parkering forbeholdt gennem adgang via Maffia, er også en lille udhus på en etage, som også er i brug på sammenslutningen af ​​offentlig hjælp.

Forrige artikel Brindisi Montagna
Næste artikel Bureau Italien Digital