Avis bibliotek af universitetet i Firenze

Den tidligere avis bibliotek af universitetet i Firenze, det tidligere hovedkvarter for Singer Company i Firenze, ligger i Via Cittadella på nummer 7.

Historie

Bygningen blev bygget af arkitekten Italo Gamberini i 1938, da det nye hjem for Singer Company i Firenze. I dag huser nogle kontorer og universiteter.

Bymæssig sammenhæng

Bygningen er beliggende i frisen på gaden Citadel, inde i omkredsen omkranset af travle hovedfærdselsårer Avenue Fratelli Rosselli, avenue Belfiore og Via Guido Monaco, i et træningsområde sene nittende århundrede ved siden af ​​stationen Santa Maria Novella. Ikke sammenligne med andre arkitekturer nødhjælp, der tjener mere som en "re-syning af en bygning gardin tidligere etableret".

Arkitektur

Forhøjede på to etager, langs fronten af ​​bygningen er kendetegnet ved en ensartet belægning gamle terracotta pink, monteret forskudte rektangler og spækket med strips, for en karakteristisk travertin indramning af åbninger i stramme rækkefølge: i antal fem, større, stueetagen belysning miljøer allerede brugt til workshops, og ti i antal, høj og smal, første sal for stationer fungerer medarbejdere.

Ved foden af ​​bygningen et bånd af strimler placeres vandret fungerer som en sokkel, mens over de vigtigste strimler indramme de fire små vinduer, der giver lys inde i værelserne oprindeligt brugt som omklædningsrum. Facaden er afsluttet med en travertin gesims lidt fremspringende. Ved enderne af den forreste åbne de får adgang: den vigtigste, for kontorer, til venstre, og ved den modsatte ende indkørslen til den bageste lageret.

Interiør

Inde, ændret anvendelse - fra kontorer og laboratorier i et handelsselskab i Office og University Service - har ikke ændret væsentligt layoutet.

Efter to access trin, du kommer ind i lobbyen, det brolagt med marmor fliser og gul gips falsk loft paneler i falsk incannicciato.

I hallen er der to døre, og filialer off den hvide marmortrappe forbinder første sal, oplyst af en cirkulær ovenlys. På venstre side af hylden ankomst starter den tidligere offentlige galleri, hvorpå dørene til forskellige kontorer. Galleriet er lukket på bunden af ​​en glasvæg, er brolagt med marmor fliser rødt samlet igen og er oplyst af store ovenlys rektangulære plader TERMOLUX.

Adgang til lageret, i den højre ende af fronten, ad en lang korridor vej for så vidt angår rummeligheden i tidligere pakhus, med et fladt tag støttet af søjler, som er skåret store rektangulære ovenlys til belysning af "miljø. I øjeblikket dette område af bygningen står en tilstand af serviceområder.

Kritisk formue

Karakteriseret, ifølge kritikere af tid ved "klarhed, enkelhed, følelse af harmoni, styrke, færdigheder Toscana", i betragtning af det arbejde Gamberini bygningen udgør ifølge seneste kritik, "et udtryk for de sammenklappelige positioner generisk smag af det tyvende århundrede "; Det skal dog understreges, at "konstant opmærksomhed" påvist ved hjælp designeren i brugen af ​​de forskellige materialer, der indgår belægningen af ​​facaden.

Forrige artikel Allia
Næste artikel Andreas Linger