Australasian skeand

08-03-2018 Monica Horn A
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Den australske shoveler er en fugl af familien andefugle.

Beskrivelse

Den fjerdragt af de mandlige i brudekjole har: mørkegrå-grøn, med en lodret hvid halvmåne mellem næb og øjne, bryst hvid broget sort, sider og mave rødlig brogede sort, mørkegrå tilbage, øjnene er gule. Hunnen har en ensartet farve er brun brogede lysebrun, hovedet er lys brun med undtagelse af den side strimler af ansigtet og på hovedet er brune, øjne er nøddebrune. Den aflange næb og brede ende er spadeformet, mørkebrune-sort.

Dimensionerne spænder i gennemsnit 46-53 cm i længden, den gennemsnitlige vægt er 650 gram.

Underarter

Der er to underarter:

  • Australasian Shoveler rhynchotis Latham, 1802 - australsk skeand.
  • Australasian skeand varierede Gould, 1856 - skeand New Zealand.

Habitat

Det er udbredt i South Australia, Tasmanien og New Zealand; Han bor i sumpe og søer med en masse af mose vegetation. Du kan også lejlighedsvis finde langs kysten. Australien er beskyttet under National Parks and Wildlife Act 1974.

Reproduktion

Reder nær vand i reder sammensat af sumpplanter visne og fjer, nogle gange på en stub eller en hul af et træ, indeholder i gennemsnit 7-8 æg, som klækker efter ca. 25-26 dage klækning; lille vokse i 45 dage.

Supply

Hovedsageligt vegetarisk, fodring på græs, alger og sumpplanter; med store næb udstyret med knive langs kanterne gennemsøger overfladen ved at få maden som små insekter og mulluschi mosen.

Forrige artikel Ah! Les belles Bacchantes
Næste artikel Artemio Giovagnoni