Ari Hoenig

Ari Hoenig er en amerikansk jazz trommeslager.

Biografi

Født ind i en familie af musikere i den klassiske form. Hans far var en sanger og hendes mor en violinist. Det blev derfor rettet til musik som barn. Han begyndte at spille klaver på otte år, og før det i fire år violin. Endelig ved 12 købte han sin første tromme, tiltrukket af chancen for at udforske dette værktøj alene. Batteriet var faktisk det eneste instrument, for hvilket hans forældre ikke kunne give ham rådgivning. Begynder i formen af ​​rock og metal-band ledet af drømmen om at blive en stor rockstjerne, men samtidig begynder at få passioneret jazz. I 1992 flyttede han fra Philadelphia til Dallas for at tilmelde og tage kurser i musik ved University of North Texas. Men Ari det synes tiltrukket af charmen af ​​Big Apple, og i 1995 flyttede han tæt på New York, hvor et år senere fik sin officielle debut i en trio med organist Shirley Scott. Den vil fortsætte sin opgave med side-mand og vil arbejde med den franske pianist Jean-Michel Pilc i over 10 år. Ari Hoenig viser en trommeslager fra det transcendentale teknik og har for nylig revolutioneret rolle jazz trommeslager hvilket indebærer, at den rolle, som en simpel side-mand. I sin seneste album The Painter kvartet med Jean-Michel Pilc på klaver, Matt Penman på bas og Jacques Schwarz-Bart på saxofon demonstrerer hans evne til at skrive sange geniale og uforudsigelige rige harmonier og melodier meget original.

Samarbejde

  • Jean-Michel Pilc
  • Kenny Werner
  • Pat Martino
  • Joshua Redman
  • Wayne Krantz
  • Richard Bona
  • Chris Potter
  • Shirley Scott
  • The Jazz Mandolin Project

Diskografi

Som solist

  • 2000 - Time Travels
  • 2002 - Den liv i en dag
  • 2004 - Maler
  • 2006 - Inversations
  • 2008 - Bert Legeplads
  • 2010 - Linjer undertrykkelse

Som en side-mand

  • 2000 - Josh Roseman Unit - Cherry
  • 2000 - The Jazz Mandolin Project - Xenoblast
  • 2000 - Jean-Michel Pilc - togheter: Live at Sweet Basil vol. 1 & amp; 2
  • 2002 - Jean-Michel Pilc - Welcome Home
  • 2002 - Kenny Werner - Pisk Degeneration
  • 2003 - Jean-Michel Pilc - kardinalpunkter
Forrige artikel Aristippo
Næste artikel Aristippo