Apomys Abrae

Mus af pinjeskov i bjergkæden Luzon er en gnaver af familien af ​​Murider endemisk til øen Luzon i Filippinerne.

Beskrivelse

Dimensioner

Gnaver af lille størrelse, med den samlede længde mellem 258 og 291 mm, længden halen mellem 121 og 148 mm, længden af ​​foden mellem 35 og 38 mm, længden af ​​ørerne på mellem 21 og 23 mm og en vægt på op til 79 g.

Udseende

De øvre dele er mørke grålig-brun, siderne af kroppen og siderne af næsepartiet er klarere, mens de nedre dele er grålig-hvid. Benene er dækket med små hvide hår. Halen er længere end hoved og krop, mørke ovenfor, lettere nedenfor.

Biologi

Behavior

Det er en terrestriske arter og nat.

Supply

Den lever af insekter, orme og frø.

Udbredelse og levesteder

Denne art er endemisk til bjergkæden nordlige del af øen Luzon i Filippinerne.

Han bor i fyrreskove med underskov bredbladet mellem 950 og 2.200 meter over havets overflade.

Bevaringsstatus

IUCN rødliste, i betragtning af den fortsatte usikkerhed på taksonomi, økologi, distribution område og trusler, ranking A.abrae som arter med utilstrækkelige data.