"apapane

Den Apapane er en spurvefugle fugl i Finch stamme drepanidini. Ligesom alle disse, den er endemisk til Hawaii.

Når hans fjer Crimson blev brugt til at dekorere AHU ula, og mahiole na hun Hulu af alii. Den Apapane er grupperet i små flokke, som han går på jagt efter mad gennem trætoppene af Ohia Lehua, suger nektar fra blomster og samtidig impollinandoli. Det gør ikke nogensinde feeds på skovbunden. Når blomstringen af ​​Ohia det har dårlig, og hvis ikke tilhører en bestemt flok, det Apapane jage gaden fra blomsterne, de lever af fugle også godt den mest aggressive af dem, ligesom akohekohe og iiwi.

Den sangevner dell'apapane er velkendte. Hannerne er kendt for deres sange, der går på hele dagen. De udsender seks forskellige typer af opkald og omkring ti forskellige typer af sange; en af ​​disse, er kendt som sangen af ​​kontakt, anvendes hovedsageligt til at tiltrække partnere i løbet af nesting sæson. Prøver mere aggressiv og synge højest er dem, der tiltrækker sig opmærksomhed fra hunner. Når frieri, parret dannet, og der skete parring, både mandlige og kvindelige er involveret i aktiviteterne i indlejring. Rollen af ​​den mandlige er særlig vigtig, da det giver mad til sin partner, når det er optaget bygning reder og rugeæg. Under udrugning hannen synger hele tiden, mens hunnen forbliver tavs. Det er skomagerens på en gren foran reden til at udsende fløjter og hyletoner, der holder andre hanner væk fra træet, hvor reden er placeret. Den Apapane præsenterer to forskellige typer af flyvning: en direkte ene og den anden cirkulære.

Beskrivelse

Den Apapane har temmelig små: selv fuldvoksne voksne ikke overstiger 13 cm. Hannerne vejer 16 & amp; nbsp: g, mens hunnerne omkring 14,4 g. Den blålig-sort næb, let buet, måler 15-17 mm. Seksuel dimorphism påvirker kun størrelse. I voksne fjerdragt er blodrød rød over højder, på ryggen og hvid på undersiden hale og sort på vingerne; benene er sorte. En unik egenskab ved denne art er de hvide fjer af halerem, klart synlig, når halen er hævet. Dette aspekt gør det let at skelne fra andre af Apapane drepanidini ens i udseende. At udklække kyllingerne er lyserøde og dækket med pletter af brunlige fjer. Vokser op, bliver de hvide, grå og sorte, med små øjne sorte omgivet af brun. Toppen af ​​vinger og hale er sorte, mens ryggen er grålig-hvid. Bliv højrød kun med løbetiden.

Udbredelse og levesteder

Den Apapane lever i blandede skove og regnskove domineret af træer Ohia Lehua og KOA. I områder foretrækkes af denne art er det også Kolea lau nui, uary og træet bregner af hapuu; højere fødesøgningsområder det er også voksende Mamane. De fleste Apapane lever i højder på over 1.200 m, i en højde, hvor de er beskyttet mod angreb fra myg. Arten er udbredt på øerne Hawaii, Maui, Lanai, Kauai, Molokai og Oahu. Den største befolkning, 1.080.000 eksemplarer, bor på Hawaii, i bjergskove af Ohia, især dem i Volcanoes National Park i Hawaii. Den anden mest betydningsfulde befolkning er på Maui; Den består af omkring 110.000 eksemplarer, næsten alle bor i beskyttede skove på skråningerne af Haleakala. Molokai tilbyder husly til en befolkning på 39.000 fugle. Kauai er en befolkning på omkring 30.000 Apapane; de fleste af dem overlever i beskyttede reserver, som f.eks Alakai. Små relikt populationer af omkring 500 dyr er også på Oahu og Lanai.

Biologi

Supply

Den Apapane normalt lever af nektar af blomster, især de træer Ohia Lehua. Den opfylder hovedsageligt i skovene i KOA og Ohia Lehua, hvor det er nemmere at finde blomsterne. På trods af hans kost strengt nettarivora, de voksne prøver også forbruge en bred vifte af insekter, såsom græshopper, larver og insekter af alle slags.

Reproduktion

Den nesting sæson løber fra januar til juli. Reder er normalt bygget i kronen af ​​en Ohia Lehua, men er også blevet fundet i hule træer og lava tunneler, samt oven på koa træer, Kawau og hapuu. Den Apapane Laysan indlejret mellem tykke klumper af græs og buske aheahea. Inkubation vedrørte eneste kvindelige. Efter klækning, begge forældre tager sig af fodring af børn, og omsorg for dem, indtil de er i stand til at flyve. Hunnen lægger omkring to til fire æg om året. Inkubation varer 13-14 dage, hvorunder den kvindelige aldrig synger. Ved fødslen, kyllingerne har lukkede øjne og åbne dem først efter fire dage. Fra den sjette dag begynder at dukke marmoreret brune fjer på ryggen og inde i munden bliver pink. Efter denne fase bliver fjerdragten ekstremt farverige: gult guld, pink, rød, grøn og sort. Fravænning sker ved en måned gamle, men den lille stadig hos deres forældre i en periode, der strækker sig fra fire måneder til et år.

Taksonomi

Den underarter H. s. fraithii er nu betragtes som en selvstændig art.

Bevarelse

Den Apapane lever af seks af de otte Windward Hawaii, hvor det er bosat ved høje stigninger for at beskytte sig mod rovdyr, såsom Javan desmerdyr og rotter, og sygdomme som den dødbringende aviær malaria overføres af myg. Disse trusler er årsag til store befolkning tilbagegang Apapane. I 1995 den samlede befolkning blev anslået til mindre end 1.300.000 eksemplarer. På trods af reduktionen i antallet, er Apapane ikke som en truet art. Denne fugl betragtes som en af ​​de største ofre for aviær malaria. Årsagen til dette skal findes i årstidens vandringer til skovene i lavere højder, hvor Apapane kommer i kontakt med myg, væk fra bjergskove. Malaria er en blod sygdom, der forårsager døden ved anæmi. En anden dødelig sygdom, der overføres af myg er den aviær syfilis, forårsaget af Poxvirus avium. Det forårsager vorte-lignende læsioner omkring øjnene, næb, ben og fødder, hvilket gør det meget vanskeligt ernæring, vision og evnen til at aborre. Også de er berørt af aviær syfilis fugle er på et højere risiko for at blive smittet med malaria. Det menes, at i det mindste en lille del af befolkningen er ved at blive resistente over for malaria, da nogle par blev spottet race i skove af medium højde, hvor hastigheden for overførsel af malaria er ganske høj.

I øjeblikket er der ingen igangværende bevarelse projekt, der involverer denne art; Imidlertid har de beskyttelsesforanstaltninger, der er truffet for at bevare arter af sjældne hawaiiansk fugle bragte betydelige fordele, selv all'apapane. Fjernelsen af ​​hovdyr, såsom geder, kvæg og svin, for eksempel, forhindrer ødelæggelse af levesteder. Desuden svin grave moser, der er en vigtig grobund for myg vektorer for sygdomme. Selv udryddelsen af ​​rotter, der stjæler æg og katte, som er i stand til at fange de voksne eksemplarer, har tilskyndet befolkningen i Apapane. Antallet af myg kan styres med pesticider, og det er sandsynligt, at der i fremtiden også anvendes en innovativ teknik sterilisering. Nogle områder, hvor arten lever, herunder dem under føderal jurisdiktion, er godt forvaltet og uden hovdyr indført af mennesket. De, uden opsyn, er dog meget nedbrudt og i mange af dem, hvis ikke alle, strejfe gratis hovdyr. Det store antal Apapane det sikrer overlevelse i næsten hele området, men arten har dog mange af de samme spørgsmål, der påvirker andre arter af drepanidini.

Forrige artikel Amiga 4000
Næste artikel Arduino og pilgrimme