Anisomys imitator

Anisomys imitator er den eneste art af slægten Anisomys, endemiske Ny Guinea.

Beskrivelse

Rodent store, med længden af ​​hovedet og kroppen mellem 215 og 285 mm, længden halen mellem 285 og 359 mm, længden af ​​foden mellem 58 og 66 mm, længden af ​​ørerne på mellem 16 og 26,3 mm, og vejer op til 580 g.

Kraniet er stor og robust, med en overnational orbital region bred. Den tympaniske bulla er lille og flad. De lavere fortænder er usædvanligt forskellige fra dem i den øverste, bliver bred halvdel og dybere med omkring en tredjedel. Denne funktion er unik i familien af ​​Muridae.
De er kendetegnet ved følgende dental formel:

Pelsen er kort og ru. Farven på bagsiden er grålig brunt, mens de ventrale dele er hvidlig. Hovedet er gråt og stribet med sort. Øjnene er omgivet af hår sorte. Ørerne er korte og dækket med sortbrune hår. De forreste og bageste ben er grålige, med indersiden klarere; hænder og fødder er brune, med hvide fingerspidser. Neglene er tynde og spidse, palmer i hænder og fodsåler er hårløse og med store glidelejer. Den femte tå er næsten i slutningen af ​​den første phalanx af den fjerde finger. Halen er længere end hoved og krop, med 9 ringe af flager per centimeter arrangeret diagonalt, fint dækket med hår, og mørkebrune for første kvartal og gullig hvid for resten. Hunnerne har et par bryster bryst og to par lysken. Den karyotype er 2n = 46 FN = 52.

Etymologi

Den generiske betegnelse stammer fra kombinationen af ​​den privative præfiks og også fra det græske ord -ἴσος, lige, med det overordnede betydning ulige, og suffikset græske -mys, rapporteres til de formularer svarende til mus, med klar henvisning til forskellen mellem de øverste tænder og de lavere. Den specifikke term stammer fra det latinske ord imitator, eller imitator, da denne art har været i mange år forveksles med en form papuansk ligesom Uromys.

Biologi

Behavior

Det bygger reder af blade under et dække af jord. Den morfologiske struktur af benene afslører et ufuldstændigt tilpasning til trælevende liv.

Supply

Den usædvanlige tænder forudsætter en kost baseret på frugt og læderagtige bløde papirmasse som nødder kokos.

Udbredelse og levesteder

Denne art er udbredt langs Cordillera Central Ny Guinea.

Han bor i fugtige tropiske skove, i forstyrrede levesteder og selv i haver mellem 1.200 og 3.500 meter over havets overflade.

Bevaringsstatus

IUCN rødliste, i betragtning af den brede vifte, selv befolkningstætheden er relativt lav, ranking A.imitator som truede minimum arter.

Næste artikel Alan Villiers