André Delvaux

Baron André Delvaux var en belgisk direktør.

Direktøren

Belgisk filmskaber; sin produktion tilskrives deklination af magisk realisme. André Albert Auguste, Baron Delvaux, søn af den store surrealistiske maler Paul Delvaux studerede tysk filologi og jura ved Det Frie Universitet i Bruxelles. Filmen Bibliotek i den belgiske hovedstad, begyndte at ledsage stumfilm på jorden. Han blev professor, underviser i Schaerbeek, hvor han grundlagde en film klasse. Det begynder at gøre nogle korte dokumentarfilm, herunder en af ​​Federico Fellini og Jean Rouch. I 1962, hans funktion debut fiktion med sin første film Le Temps des Ecoliers. Hans film er for det meste litterære tilpasninger og, for en stor del, ved at sætte specifikt belgiske. Delvaux kører enten på fransk eller flamsk. Hans film betegne en stil ufordelt og ambitiøs, mærket dall'onirico og mystik. Grænsen mellem virkelighed og fantasi er ofte aflyst løse problemet med død og begær, med en atmosfære af foruroligende fremmedhed, der er født takket være historien er takket være de landskaber.

Awards

  • I 1971 vandt Delvaux Prix Louis-Delluc med Rendez-vous à Bray.
  • I 1979 og 1988 vandt han André Delvaux Cavens af Unionen de la Critique de Cinéma.
  • I 1985 vandt han EBEBO GOLDEN -Award Narrativa- International Cinema for filmen "Velkommen", baseret på romanen "The bekende anonyme" Suzanne Lilar.
  • I 2011 modtog han posthumt honorære præmie Magriette.

Filmografi

  • 1953 Forges
  • 1956 Nous étions Treize
  • 1958 Cinéma, bonjour!
  • 1959 To sommerdage
  • 1959 Planète Fauve
  • 1960 Yves du lait boit
  • 1962 Fellini
  • 1962 Jean Rouch
  • 1962 Le Temps des Ecoliers
  • 1964 Cinéma polonais
  • 1965 håret mand nul De Man die zijn haar kort Liet knippen bog af Johan Daisne
  • 1966 Derrière l'écran
  • En aften i 1968, et tog med Yves Montand, Anouk Aimee, François Beukelaers
  • 1969 Tolke
  • 1971 Rendez-vous à Bray - Prix Louis-Delluc
  • 1973 Fin
  • 1975 Met Dieric Bouts
  • 1979 Kvinde mellem hund og ulv Een vrouw tussen hond en ulv med Rutger Hauer og Marie-Christine Barrault
  • 1980 til Woody Allen, fra Europa med kærlighed
  • 1983 Velkommen
  • 1988 Arbejdet til sort L'Oeuvre au noir
  • 1989 1001 film
Forrige artikel Adventure Comics
Næste artikel Arbejde sang