Alphabeat

23-02-2018 Tage Karkov A
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Den Alphabeat er et dansk popband fra Silkeborg, på kontrakt fra mærket København Records.

Deres musik er for det meste et melodiske pop retrostil firserne, inspireret af bands som Deacon Blue og Prefab Sprout, med mandlige og kvindelige vokal harmoniske.

Biografi

De debuterede i 2006 med den første single Fascination, som nåede den anden position i rækkefølgen dansk og klatrede De europæiske hitlister. De derefter løsladt de enkelte 10.000 Nights of Thunder.

Deres første succes har tiltrukket udenlandske etiketter og Alphabeat kunne have underskrevet med de britiske Charisma Records, pladeselskab EMI. På samme tid, det blev udgivet deres debutalbum, This Is Alphabeat, der nåede femtepladsen i Danmark. De blev udvundet som individuelle sange selv Boyfriend og Go-Go, som har haft en vis succes internationalt, og de mindre heldige hvad der sker.

I 2008 udgav de den levende EP Napster live Sessions EP.

Det næste år blev udgivet deres andet album, med titlen The Spell, som nåede femtepladsen i klassementet danske. Det forventes eponyme single The Spell, som nåede toppen stedet danske ind på hitlisterne i Belgien og Holland, efterfulgt af DJ nå den sjette position i Danmark, Hul i Mit Hjerte og Heat Wave, fjerde i Danske.

Oprindeligt bandet blev kaldt Sodastar men blev ændret for at undgå forveksling med et tysk band.

Komponenter

  • Anders SG - stemme
  • Stine Bramsen - stemme
  • Anders B - guitar
  • Rasmus Nagel - tastaturer
  • Anders Reinholdt - lav
  • Troels Hansen - Batteri

Diskografi

Album

  • 2007 - This Is Alphabeat
  • 2009 - Den Spell

EP

  • 2008 - Napster live Sessions EP

Enkelt

  • 2006 - Fascination
  • 2007 til 10.000 Nights of Thunder
  • 2007 - Fantastic 6
  • 2007 - Boyfriend
  • 2008 - Go-Go
  • 2008 - Hvad sker der
  • 2009 - Den Spell
  • 2010 - DJ
  • 2010 - Hole in My Heart
  • 2010 - Heat Wave
Forrige artikel Ayurveda
Næste artikel Alhena