Alexis Søde

Alexis Sød, også kendt som Alex Cahill, er en direktør for italiensk tv-serier, reklamer og dokumentarfilm.

Biografi

Italiensk mor og engelsk far, Søde voksede op i London. Han begyndte at arbejde i britisk film i 1981 og i første omgang spillede roller assisterende direktør og samarbejdspartner; i 1983 var han assistent for Neil Jordan for filmen The Company of Wolves, det følgende år overtog den anden enhed for Indiana Jones og templets forbandelse Steven Spielberg. I mange år var han direktør for reklamer for Pampers.

Fra 1995 til 2003 helligede han sig til en lang række dokumentarfilm i Afrika om nationalparker og projekter, der finansieres af Den Europæiske Union.

I 2003 efter et møde med producenten Pietro Valsecchi, Søde instrueret to sæsoner af RIS - Forbrydelser ufuldkomne.

Filmografi

Tv

  • 1995 - Bare tryk på en knap
  • 2005 - R.I.S. - Forbrydelser ufuldkomne
  • 2006 - R.I.S. 2 - Forbrydelser ufuldkomne
  • 2007 - R.I.S. 3 - Forbrydelser ufuldkomne
  • 2007: Chefen for høvdinge
  • 2009: Intelligens - service og amp; hemmeligheder
  • 2012: Den trettende apostel
  • 2012: Den klan af Camorraen
  • 2013: Flying - Den store historie om Domenico Modugno - rolle: taxachauffør
  • 2014: Den trettende Apostlen 2

Reklame

  • 1998-2002: Kører mere end 100 reklamer for mange lande: Rumænien, Tyskland, England, USA, Kenya og Mellemøsten.

Dokumentarfilm

  • 2003 W produceret af Joe Messana, filmet i Benin, Burkina Faso og Niger
  • 2001: SIWA produceret af Joe Messana Et skud i Egypten
  • 2000: Wadi El Rayan produceret af Joe Messana Et skud i Egypten
  • 1997: Fustingenio, produceret af I. Caltagirone, skudt i Rom
  • 1996: Gambia: en Fleuve, trois betaler, produceret af Joe Messana, skudt i Gambia, Senegal og Guinea
  • 1995: Niokolo-Badiar, produceret af Joe Messana, skudt i Senegal og Guinea