Aldo Grimaldi

Aldo Grimaldi var en instruktør og manuskriptforfatter italiensk.

Biografi

Han startede sin karriere i biografen i tyve år, i 1962, som assisterende instruktør til at hjælpe det Steno De to oberster, og året efter igen fulgte den romerske direktør som assistent til at hjælpe Toto mod fire og arbejdet i den samme rolle med Raffaello Matarazzo for De frygtelige sekter. Før gennembruddet blev endda to jobs bag kulisserne i 1964 stadig støtte assisterende direktør for Matarazzo for min kærlighed og i 1966 med Ettore Maria Fizzarotti, var assisterende instruktør til at se mig tilbage. Men 1966 var et vendepunkt for ham: Grimaldi skrev duet med Bruno Corbucci historie og manuskript af fire dollars for hævn Jaime Jesús Balcázar, før hans debut som instruktør med Solen, med Al Bano. I 1968 vendte han to flere film med sangeren fra Puglia, den fyr, der smiler og guld i verden, skriver for sidstnævnte også genstand. 1969 oplevede Grimaldi tilføje to titler til hans filmografi: Franco og Ciccio på krigsstien og tænker på dig, sidstnævnte igen med Al Bano.

Siden 1970 lede W kvinder, Grimaldi endelig bestået karriere som instruktør, undertiden også skrive emnet eller scriptet: en enkelt undtagelse, i 1974, den sørgende enke takkede dem, der jublede hende, som instruktøren skrev kun emnet. I 1972 instruerede han og skrev manuskriptet til Når kvinder blev kaldt madonnaer, før en pause på syv år, hvorefter han underskrev emne, manuskript og retning ved mine kærester. De sidste to film, både direkte af Grimaldi, er firserne: Det er Servitricen forfører feriegæster og Champagne i Paradis.

Fuld filmografi

  • 1962 - De to oberster
  • 1963
    • Toto mod fire
    • Den frygtelige syv
  • 1964 - Min kærlighed
  • 1966
    • Du vil se mig tilbage
    • Fire dollars for hævn
  • 1967 - I solen
  • 1968
    • Guldet i verden
    • Drengen smilende
  • 1969
    • Franco og Ciccio på krigsstien
    • Tænker på dig
  • 1970 - W Kvinder
  • 1972 - Når kvinder blev kaldt madonnaer
  • 1974 - Den sørgende enke takkede dem, der jublede hende
  • 1979 - My Lovers
  • 1981 - Servitricen forfører turister
  • 1983 - Champagne i Paradis
Forrige artikel Alessandra Korompay