Alain Bashung

Alain Bashung var en fransk sanger og skuespiller. Det blev en vigtig figur i den franske sang og rock fra begyndelsen af ​​firserne, og har påvirket mange sangere i den nye franske scene.

Biografi

Ungdom

Alain Bashung blev født mor til bretonsk oprindelse, der arbejder i en gummi fabrik i Boulogne-Billancourt og algeriske far cabilio, der aldrig har kendt. Hans mor giftede sig igen en bager, og i en alder af et år, Alain Bashung sendt Wingersheim, i nærheden af ​​Strasbourg, slægtninge til hendes stedfar. Går godt, hans barndom på landet, i en temmelig konservativ, med en bedstemor, som taler kun alsacisk. Der finder hun musikken, især Kurt Weill s Mahagonny, ved at studere harmonika Rosebud, instrument modtaget som en gave i en alder af fem år.

I 1959 vendte han tilbage til Paris, hvor han opdager de store figurer af fransk chanson og amerikansk rock af Gene Vincent og Buddy Holly. I 1965 opnåede han en brevet de technicien supérieur regnskabsmæssig fra École nationale de handel.

Begyndelsen

Med musikere mødtes i Royan, Bashung opretter en ny gruppe, der udfører i restauranter, på hoteller i provinsen, og især i sin amerikanske hovedkvarter. På nitten indspillede sine første 45 omgange, herunder Pourquoi Revez-vous des Etats-Unis? i 1966. I samme år blev han en arrangør på pladeselskabet RCA, hvor han arbejder på diske Claude channes, Noël Deschamps og Dick Rivers.

Optage en halv snes personer, herunder en under navnet David Bergen, og to med den af ​​Hendrick Darmen komponist og performer af gruppen Monkey Bizness. Det er også sammensat et par sange for stjernerne i den tid, som Noël Deschamps, men ikke når succesen.

I 1973 Robespierre spiller i den musikalske la Revolution française af Claude-Michel Schönberg.

Succesen

Mød lydteknikeren Andy Scott og tekstforfatter Boris Bergman, med hvem, i 1977, fødslen til hendes første album, romersk-fotos, som er en kommerciel succes i punk.

I 1979 afslutter russisk roulette, et album meget dyster og mere rock. I 1980 udgav han sangen Gaby, åh Gaby, med hvem Bashung opnår succes, med mere end en million solgte eksemplarer. Han bekræfter sin succes med kritikere og offentligheden i 1981, med albummet og den fælles klippe Pizza Vertige de l'amour, som lancerer en tur, der vil tage ham også på Olympia i Paris.

I 1982 Bashung samarbejdet med Serge Gainsbourg til albummet Play blessures. Dette album er en bevidst pause fra Bashung efter den enorme og uventede succes Gaby, åh Gaby, hvorfra det tilsyneladende ønsker at fjerne markeringen. En mørk album, svært at lytte til, men også en kommerciel succes og kritisk anerkendelse. I 1983 udgav han et album som mørke og meget originale, tal imposée. I 1985 skrev han sange til den franske sammenslutning SOS Racisme.

Med albummet passe Rio Grande i 1986, Alain Bashung genforener med Boris Bergman og få meget succes med sangen SOS Amor. Efter tre år, i 1989, kommer Novice, med nye bølge lyde. Albummet, og den fælles Bombez!, Mærket sit første samarbejde med sangskriver Jean Fauque og den sidste med Boris Bergman.

Indvielsen og død

I 1991 føder Osez Josephine. Den eponyme sang er et stort hit. I 1992 synger Les MOTS Bleus af Christophe, i en samling for AIDS Research. I 1994 afslutter Chatterton. Siden det år, Bashung begynder at opnå en betydelig succes som skuespiller med filmen Men Sœur Chinoise Alain Mazars. Faktisk sin filmkarriere begyndte i 1981. Tilbage til indspille et album i 1998, med titlen Fantaisie militaire.

Hans næste arbejde er Den uforsigtighed. I samme år indspillede han Cantique des cantiques med sin kone Chloe Mons, gift i 2001. Også med biskoppen og med Rodolphe Burger, i 2006 påvirker La Ballade de Calamity Jane.

For en ny soloalbum, er du nødt til at vente til marts 2008 når den forlader Bleu Pétrole. I juni samme år, begyndte han en række forestillinger på Olympia, trods Bashung både kemoterapi på grund af lungekræft. Hans tekstforfatter, med hvem han arbejdede i tyve år, Jean Fauque, meddeler, at kunne frigive et nyt album.

2009 begyndte med hans udnævnelse som Ridder af Legion of Honor. 28. februar får tre priser på Victoires de la musique. Med dem, der opnås i 1993 og 1999 og nåede antallet af elleve priser, blive den mest tildelt kunstner i historien om begivenheden.

Efter over et år af sygdom og svækket, Alain Bashung dør mar 14, 2009 ved Saint-Joseph hospital i Paris, i en alder af 61 år. Den 20. marts, blev hans krop begravet på Pere Lachaise kirkegården, efter en masse afholdt på Abbey of Saint-Germain-des-Prés.

Diskografi

Studiealbum

  • 1977 - Roman-fotos
  • 1979 - Russisk Roulette
  • 1981 - Pizza
  • 1982 - Play blessures
  • 1983 - Tal imposée
  • 1986 - Passe Rio Grande
  • 1989 - Novice
  • 1991 - Osez Joséphine
  • 1993 - Reserve aux Indiens
  • 1994 - Chatterton
  • 1998 - Fantaisie militaire
  • 2002 - Den uforsigtighed
  • 2002 - Cantique des cantiques med Chloe Mons
  • 2006 - La Ballade de Calamity Jane, med Chloe Mons og Rodolphe Burger
  • 2008 - Bleu Pétrole

Live album

  • 1985 - Levende Tour 85
  • 1992 - Tour novice
  • 1995 - Confessions publiques
  • 2004 - La Tournee des Grands Espaces

Enkelt

  • 1966 - Pourquoi Revez-vous des Etats-Unis?
  • 1967 - T'as qu'à sige Ja
  • 1967 - Tu es une petite enfant qui fait la belle
  • 1968 - Je vous crois
  • 1968 - Les romantiques
  • 1969 - Lise
  • 1969 - La Rivière
  • 1969 - Simplement quelques jours
  • 1969 - Mine øjne er lukkede
  • 1970 - A Day Will Come
  • 1971 - Du feu dans les veines
  • 1973 - Bois de Santal
  • 1977 - Roman-fotos
  • 1977 - C'est la faute à Dylan
  • 1979 - Je fume oublier pour que tu bois
  • 1980 - Gaby oh Gaby
  • 1981 - Vertige de l'amour
  • 1981 - Rebel
  • 1981 - C'est kommentar qu'on Freine?
  • 1983 - Elégance
  • 1984 - S.O.S. Sake
  • 1985 - det rører pas à mon pote
  • 1986 - Hey Joe
  • 1986 - L'arrivée du Tour
  • 1986 - Malediction
  • 1989 - Bombez!
  • 1989 - Pyromanes
  • 1989 - Etrange été
  • 1991 - Osez Joséphine
  • 1991 - J'écume
  • 1992 - Madame rêve
  • 1994 - Ma petite virksomhed
  • 1994 - J'passe pour une caravane
  • 1998 - La nuit je herre
  • 1998 - sommes-nous
  • 1998 - Aucun Express
  • 2003 - ficelle
  • 2008 - Beboere de la République
  • 2008 - Je t'ai manque

Filmografi

  • 1982 - Nestor Burma, detektiv de choc af Jean-Luc Miesch
  • 1983 - Den Cimetiere des voitures Fernando Arrabal
  • 1991 - Rien que des mensonges Paule Muret
  • 1993 - skygge af tvivl Aline Issermann
  • 1994 - Men Sœur Chinoise Alain Mazars
  • 1995 - Le Jeu de la Clé Michel Hassan
  • 1999 - mon Père, min mor, mes Frères et mes Soeurs ... Charlotte de Turckheim
  • 1999 - Je veux Tout Patrick Braoudé
  • 2000 - Forvirringen des genrer af Ilan Duran Cohen
  • 2000 - Retour à la vie Pascal Baeumler
  • 2000 - Félix et Lola af Patrice Leconte
  • 2000 - verdens oprindelse Jérôme Enrico
  • 2002 - François de La Bande du Drugstore Armanet
  • 2004 - Le P'tit Curieux Jean Marboeuf
  • 2006 - Arthur og Minimoys af Luc Besson
  • 2007 - Jeg har altid Drømte Være en gangster Samuel Benchetrit
Forrige artikel Araceae
Næste artikel Allia