Ailurus fulgens

Den mindre panda er et pattedyr af Carnivora orden, det eneste levende repræsentant for familien Ailuridae.

Nogle kilder rapporterer, at kinesisk sprog også er kendt som hǔo HU, som bogstaveligt betyder ræv ild; denne fortolkning er den, der inspirerede skaberne af Firefox-browseren. Det kinesiske navn for mindre panda er 小熊貓 eller 红 熊猫 / 紅 熊貓.

Fysiske egenskaber

Længden af ​​kroppen og lederen af ​​den røde panda varierer fra 50 til 64 cm, mens halen 28 til 59 cm. Hanner vejer fra 3,7 til 6,2 kg, hunner mellem 3 og 6 kg. Har en lang pels og blød, rødbrunt i de øvre dele, sortbrune i den nedre ansigt og lyse pletter med dråbeformet kranie-mandibular fælles og robust. Ansigtet har hvide markeringer svarende til dem af vaskebjørne, men enkelte kan have et særpræg. Det runde hoved har lodrette ører af medium størrelse, en sort næse og øjne meget mørk, næsten kulsort. Den lange, buskede hale, som har seks ringe gul-rødlig okker alternativ, skal holde balancen og hjælper ham blande sig blandt træer dækket med mos og lav. Benene er sorte og korte og benene er dækket med tykke hår. Pelsen fungerer som en termisk isolator overflader dækket af sne eller is, og skjuler duft kirtler, som også er til stede i anus.

Den røde panda, som er en stor Æderen af ​​bambus, har kløer stærk, buet og semi-optrækkelige at gøre det muligt at forstå brancher, blade og frugt. Da kæmpen panda, han har i forpoter en "falsk tommelfinger", dvs. en udvidelse af håndleddet knogle. Den røde panda er et af de få bjergbestigere, der, når den falder fra et træ med hovedet fremad, rotere hans ankler til at styre nedstigningen.

Udbredelse og levesteder

Den røde panda lever udelukkende i de tempererede skove i Himalaya og i området mellem bjergene i det vestlige Nepal og Qinling bjergkæde i Shaanxi i Kina. Dens levested omfatter det sydlige Tibet, Sikkim og Assam i Indien, Bhutan, de nordlige bjerge i Burma, de Hengduan bjerge af Sichuan og Yunnan Gongshan bjergene i det sydvestlige Kina. Den kan leve i det sydvestlige Tibet og Arunachal Pradesh i nord, men det var ikke dokumenteret. Stedet med den højeste tæthed af røde pandaer omfatter et område i Himalaya, som menes at have været et tilflugtssted for en række endemiske arter i Pleistocæn. Fordelingen område af røde panda kan betragtes diskontinuerlig. En isoleret gruppe lever plateauet af Meghalaya i nordøst Indien.

I 70 de blev fundet spor af røde pandaer i jagt reserve af Dhorpatan i Nepal. Deres tilstedeværelse blev bekræftet i foråret 2007, hvor 4 stykker røde pandaer blev spottet i højder mellem 3220 og 3610 m. Det blev i 2008 bekræftet deres tilstedeværelse i Rara National Park, vest for Jagt Reserve Dhorpatan.

Den røde panda lever mellem 2200 og 4800 m høj, i områder med moderate temperaturer mellem 10 og 35 ° C med et par årlige variationer. Den foretrækker områder med bjergrige skove både løv- og nåletræer er rig underskov af bambus.

I de kinesiske provinser Guizhou, Gansu, Shaanxi og Qinghai røde panda er nu uddøde.

Biologi

Den lever hovedsageligt på bambus, men også frugt, blade, rødder, og lejlighedsvis insekter og mindre hvirveldyr.

Drægtighedsperiode har en varighed på ca. 130 dage, og kuldene er sammensat af 1 til 4 hvalpe.

Den lever om natten og sover om dagen. Når sove strækker sig ud på en gren og blade dinglende deres ben, mens hale krøller rundt om kroppen og også på hovedet. Forbenene har en sjette finger: en kødfuld pude, der bruges til at få fat i bambus. Nogle gange drikker bruger en nysgerrig sætter sin pote i vandet og derefter slikker.

Bevarelse

Zoological Society of London, på grundlag af evolutionære unikke og knaphed på befolkningen, mener Ailurus fulgens én af 100 arter af pattedyr i større risiko for at uddø.

Evolutionære historie

Den mindre panda er kun fjernt beslægtet med den gigantiske panda; den fælles forfader af disse to arter kan spores tilbage til den tertiære, sandsynligvis i Eurasien; den slags Amphictis er dog allerede et ailuride; senere, med Alopecocyon, sprede familien alle nordlige kontinenter. Fossiler af lignende former for mindre panda er blevet fundet i Europa, Asien og Nordamerika, og er blevet tilskrevet genren Parailurus. For nylig nogle fossiler fundet i Nordamerika er blevet tilskrevet en anden uddøde arter af mindre panda. En anden mulig relativ fossile panda lavere simocyon, en stor kødædende specialist med usædvanligt, boede i Miocæn i Europa, Asien og Nordamerika.

Mindre panda i fangenskab

I Italien Lesser Panda kan du se Parco Natura Viva Bussolengo, dyreparken "The Bog", Agrate Conturbia og dyreparken "Le Cornelle" i Valbrembo.

Gennemsnitlig

  • The Red Panda er en del af logoet for den berømte browser Mozilla Firefox.
  • Den røde panda er de arter, som Master Shifu i Kung Fu Panda.
  • Kiki karakter i den animerede serie Junglebogen er en rød panda.

Billedsprog

Forrige artikel Aristippo
Næste artikel Aristippo