African Pygmy Mouse

Den sydafrikanske pygmæ mus er en gnaver af familien af ​​Murider udbredt i det østlige og sydlige.

Beskrivelse

Gnaver af lille størrelse, med længden af ​​hovedet og kroppen mellem 45 og 77 mm, længden af ​​halen mellem 35 og 63 mm, længden af ​​foden mellem 8 og 15 mm, længden af ​​ørerne mellem 7 og 14 mm og en vægt op til 12 g.

Pelsen er meget kort og stiv. Hovedet, den øvre del af halsen, og midt bag er farvet sort, brun og tan, mens resten af ​​de øvre dele er rødlig-gul eller lysebrun, med refleksioner sortbrune. Overlæben, hage, hals og ventrale dele er hvide, mens enderne af benene er hvide-rødlig. De whiskers er lysebrune. Ørerne er dækket med et par små hår tawny. Halen er kortere end hoved og krop, er ensartet brun og fint dækket med små hvidlige hår. Den karyotype er 2n = 18-34 FN = 35-36.

Biologi

Behavior

Det er en natlig arter og terrestrisk. Det tog tilflugt i huler i jorden eller under væltede træstammer. Nogle gange ind i hjemmene.

Supply

Den lever af græsfrø og insekter.

Reproduktion

Hunnerne føder 1-7 unge i de varmere måneder og efter en drægtighedsperiode på 19 dage.

Udbredelse og levesteder

Denne art er udbredt i det sydlige og østlige Europa.

Han bor i en række forskellige naturtyper, såsom fynbos, savanner, enge, vlei, flod miljøer og endda byområder op til 2.400 meter over havets overflade.

Taksonomi

De er blevet anerkendt tre underarter:

  • Mmminutoides: provinser i Sydafrikas Northern Cape, Western Cape og Eastern Cape;
  • Mmmarica: Mpumalanga provinsen Sydafrika, Mozambique, Malawi, Zambia;
  • Mmumbratus Swaziland og Sydafrika Limpopo.

Bevaringsstatus

IUCN rødliste, i betragtning af den brede vifte, den store befolkning, tilstedeværelsen af ​​flere beskyttede områder og tolerance over for miljømæssige ændringer, såsom truede arter klassifikation M.minutoides minimum.

Forrige artikel Agomelatin
Næste artikel Amerikano